Okan Buruk’tan Zorlu Maç Öncesi Açıklama
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, zorlu bir dönemden geçtiklerini ifade ederek, “Sahada istediğimiz zaman her şeyi başarabilecek bir potansiyele sahibiz. Match öncesinde iyi hazırlık yapıp, rakibimizi doğru analiz ederek, bu müsabakayı kazanmak için elimizden gelenin en iyisini sergileyeceğiz” şeklinde konuştu.
Şampiyonlar Ligi’nde Kritik Karşılaşma
UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 5. haftasında Galatasaray yarın saat 20.45’te Belçika’nın Union Saint-Gilloise takımı ile karşılaşacak. Bu önemli mücadele öncesi Buruk, Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyerek düşüncelerini paylaştı. Buruk, başladıği konuşmasında 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak, Galatasaray’ın unutulmaz kaptanı Bülent Korkmaz’ın doğum gününü de andı.
Buruk, takımının hedeflerini belirterek, son 3 mücadelede 3 galibiyet aldıklarını hatırlatırken, “Bu maç, sadece bizim için değil, tüm Galatasaray camiası ve Türkiye için büyük bir öneme sahip. Önceki maçlarda yakaladığımız atmosferi stadyumumuzda en iyi şekilde yeniden yaratacağız. Oynayan kim olursa olsun, takım olarak isteğimizi ve tutkumuzu sahaya koyduğumuzda nelerin başarılabileceğini gösterdik. Bu durum, bizim için tekrar büyük bir fırsat. Oyuncularıma her zamanki gibi güveniyorum. Şu anda zorlu bir süreçten geçiyoruz. Ancak, sahada istediğimizde her şeyi başarabileceğimize inanıyorum. Hazırlıklarımızı en iyi şekilde gerçekleştirecek ve rakibimizin zayıf noktalarını değerlendireceğiz. Bu maçı alabilmek için elimizden geleni yapacağız.” şeklinde görüş belirtti.
Sakat Oyuncuların Durumu Belli Olacak
Buruk, sakatlık sorunları bulunan oyuncular hakkında gelen bir soruya da yanıt verdi. “Kendilerinin durumlarını son antrenman öncesinde değerlendireceğiz. Her takım için bu tür sıkıntılar yaşanabilir. Kadromuz oldukça güçlü ancak bazı sakatlıklar ve cezalar nedeniyle mevcudumuz azalmış durumda. Ancak önemli olan sahada güçlü bir kadro ile mücadele etmektir. Oyuncularıma güvenim sonsuz. Maç saatine kadar durumları netleşecek.” dedi.
Hedefler ve Hayaller
Union Saint-Gilloise karşısında galibiyet elde etmelerinin, hayallerine doğru atılacak önemli bir adım anlamına geleceğini vurgulayan Buruk, “İlk 24 içerisinde olmak, ardından ilk 16’da yer almak ve nihayetinde ilk 8’e girmek ana hedeflerimiz. Yarın galip gelirsek ilk hedefimize ulaşacağız. Maç maç düşünmek gerektiğini biliyoruz; şu an tek ve öncelikli amacımız yarınki maçı kazanarak, hedeflerimizi gerçekleştirmek.” şeklinde sözlerini sonlandırdı.
İki Takım Arasındaki Farklar
Union Saint-Gilloise ile Bodo/Glimt takımlarının oyun yapısının farklılıklarına değinen 52 yaşındaki teknik adam, “Bodo/Glimt, topa daha fazla sahip olmaya çalışırken, Union Saint-Gilloise, Şampiyonlar Ligi’nde %36 oranında topa sahip olabiliyor. Son Atletico deplasmanında savunma yapmayı tercih ettiler ve şu anda daha az pozisyon vermeyi amaçlıyorlar. Agresif ve fiziki oyuncuları ile tehlikeli bir rakip ile karşılaşacağız.” şeklinde açıklama yaptı.
Buruk, Union Saint-Gilloise’nin duran toplardaki etkinliğine de dikkat çekerek, bu konudaki çalışmalara odaklanacaklarını belirtti. Sezon boyunca yeterli gol kaydedemeseler de, duran top vuruşu sayılarının oldukça yüksek olduğunu ifade etti.
GALATASARAY TEKNİK DİREKTÖRÜ OKAN BURUK, ÇOK ZORLU BİR PERİYOTTAN GEÇTİKLERİNİ BELİRTEREK, “BİZ SAHADA İSTEDİĞİMİZDE HER ŞEYİ BAŞARABİLECEK BİR TAKIMIZ. İYİ HAZIRLANIP, RAKİBİMİZİ İYİ ANALİZ EDİP, BU MAÇI KAZANMAK İÇİN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ” DEDİ.
UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ’NİN 5. HAFTASINDA GALATASARAY, YARIN SAAT 20.45’TE EVİNDE BELÇİKA EKİBİ UNİON SAİNT-GİLLOİSE İLE KARŞI KARŞIYA GELECEK.
UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ’NİN 5. HAFTASINDA GALATASARAY, YARIN SAAT 20.45’TE BELÇİKA EKİBİ UNİON SAİNT-GİLLOİSE’I KONUK EDECEK. MÜSABAKA ÖNCESİNDE GALATASARAY’IN ARJANTİNLİ FUTBOLCUSU MAURO ICARDİ, DÜZENLENEN BASIN TOPLANTISINDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU.
GALATASARAY’IN ARJANTİNLİ FUTBOLCUSU MAURO ICARDİ, UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE OYNAYACAKLARI UNİON SAİNT-GİLLOİSE MAÇI İLE İLGİLİ, “ÜST ÜSTE ÜÇ ÖNEMLİ GALİBİYET ALDIK. YARIN DA BİR GALİBİYET ALARAK SERİYE DEVAM ETMEK İSTİYORUZ” DEDİ.
GALATASARAY’IN ARJANTİNLİ FUTBOLCUSU MAURO ICARDİ, UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE OYNAYACAKLARI UNİON SAİNT-GİLLOİSE MAÇI İLE İLGİLİ, “ÜST ÜSTE ÜÇ ÖNEMLİ GALİBİYET ALDIK. YARIN DA BİR GALİBİYET ALARAK SERİYE DEVAM ETMEK İSTİYORUZ” DEDİ.
GALATASARAY’IN ARJANTİNLİ FUTBOLCUSU MAURO ICARDİ, UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE OYNAYACAKLARI UNİON SAİNT-GİLLOİSE MAÇI İLE İLGİLİ, “ÜST ÜSTE ÜÇ ÖNEMLİ GALİBİYET ALDIK. YARIN DA BİR GALİBİYET ALARAK SERİYE DEVAM ETMEK İSTİYORUZ” DEDİ.








