Elazığ’da Yaşlılık Konferansı Gerçekleştirildi
Elazığ’da gerçekleştirilen İl Yaşlılık Çalıştayı, yaşlı bireylerin yaşam standartlarını iyileştirmek ve onlara sunulan sosyal hizmetlerin geliştirilmesine dair konuları gündeme getirdi.
Elazığ Valiliği önderliğinde ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün koordinasyonuyla düzenlenen çalıştay, İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi’nde yapıldı. Yaşlı bireylerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik stratejilerin paylaşıldığı bu etkinliğe, Vali Numan Hatipoğlu’nun yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmet İl Müdürü Ömer Faruk Ergün, çeşitli kurum ve kuruluşların yöneticileri ile davetliler de katıldı.
Vali Numan Hatipoğlu, çalıştayda yaptığı konuşmada, yaşlılığın herkesin karşılaşacağı önemli bir süreç olduğunu vurgulayarak, “Devletimiz, sosyal devlet olmanın bir gereği olarak yaşlıların ve özel gereksinimi olan bireylerin daha konforlu bir yaşam sürmelerini sağlamak için çeşitli projeler gerçekleştirmektedir. Huzurevleri ve diğer yaşam alanlarını iyileştirmeye yönelik fırsatları değerlendiriyoruz.” diye belirtti. Hatipoğlu ayrıca, teknolojinin gelişmesi ve yaşamın hızlanmasıyla birlikte, toplumsal yapının değiştiğini ve yeni ihtiyaçların ortaya çıktığını ifade etti.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Faruk Ergün, aile merkezli hizmetlerin önemine dikkat çekerek, “Aile odaklı eğitim, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin güçlendirilmesi için bu tür etkinliklerin kaçınılmaz olduğunu düşünüyoruz. Elazığ’da, Valimizin liderliğinde, ailenin korunması ve güçlendirilmesi adına çeşitli projeler hayata geçirmekteyiz. Bugünkü çalıştayda, yaşlılarımıza yönelik önemli değerlendirmeler gerçekleştireceğiz.” dedi.
Bu önemli etkinlik, yaşlı bireylerin daha iyi yaşam koşullarına kavuşmalarına yönelik atılan adımları desteklemek amacıyla düzenlendi.
ELAZIĞ’DA İL YAŞLILIK ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ
ELAZIĞ’DA İL YAŞLILIK ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ
ELAZIĞ’DA İL YAŞLILIK ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ
ELAZIĞ AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRÜ ÖMER FARUK ERGÜN
ELAZIĞ’DA İL YAŞLILIK ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ
ELAZIĞ VALİSİ NUMAN HATİPOĞLU
ELAZIĞ’DA İL YAŞLILIK ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ
ELAZIĞ’DA İL YAŞLILIK ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ