ÜNİDES Programı Sonuçları Açıklandı
Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı’nın (ÜNİDES) beşinci dönem sonuçları duyuruldu. Bu yıl Türkiye genelinde gerçekleştirilen proje yarışmasında, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) öğrenci toplulukları önemli bir başarıya imza attı.
Başvuru Sayısında Rekor Kırıldı
Bu süreçte toplamda 3 bin 764 başvuru yapıldı. Değerlendirme Komisyonunun titiz incelemeleri sonucunda, 295 proje ulusal düzeyde, 749 proje ise yerel düzeyde desteklenmeye uygun bulundu. Toplamda bin 44 proje, çeşitli desteklerden yararlanmaya hak kazandı. ERÜ’den öğrenci kulüpleri, bu başarıyla 9 ulusal ve 15 yerel proje ile toplamda 24 projeyi destekleme şansı elde etti.
Rektör Altun’dan Tebrik Mesajı
Bu başarılı sonuçları değerlendiren ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, üreten ve yaratıcılığa önem veren gençlerin her zaman yanlarında olduklarını belirtti. Projeleri kabul edilen öğrencileri içtenlikle tebrik eden Altun, üniversitenin proje kültürünün gelecekte de gelişerek devam edeceğinin altını çizdi.


