Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Ladik Belediye Başkanı, Amasya’nın Suluova İlçesi’ne Toprak Talebine Kesin Karşı Çıktı

    Amasya İl İdare Kurulu’nun, Ladik ilçesindeki 3 mahallenin Suluova’ya bağlanma talebi, Ladik Belediye Başkanı Adnan Topal tarafından reddedildi. Topal, “Topraklarımızdan vazgeçmeyiz” diyerek mevcut sınırların korunması gerektiğini vurguladı.

    Amasya İl İdare Kurulu’nun, Ladik ilçesindeki 3 mahallenin Suluova'ya bağlanma

    **Ladik ve Amasya Arasında Sınır Krizi: 500 Dönümlük Arazi Tartışması**

    Amasya İl İdare Kurulu’nun Samsun’un Ladik ilçesine ait 3 mahallenin 500 dönümlük alanının Suluova’ya bağlanması yönündeki talebi, iki kent arasında gerginliğe neden oldu. Ladik Belediye Başkanı Adnan Topal, bu duruma sert bir tepki göstererek, “Topraklarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

    Mecliste gündem maddesi olarak ele alındı

    Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı 3. birleşimi, Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Ladik ilçesinin Akyar, Saray ve Tüfekçidere mahalleleri ile Amasya’nın Suluova ilçesindeki Derebaşalan ve Soku köyleri arasındaki sınır sorununu içeren bir teklif değerlendirildi. Özellikle mera arazilerinin kullanımı nedeniyle uzun süredir devam eden sınır anlaşmazlığı nedeniyle, Amasya İl İdare Kurulu’nun kararı hakkında meclisin görüşü alındı. Meclisteki teklifte, şehirlerarası sınırların 9 Şubat 1945 tarihindeki şeklinde korunması önerilerek, İçişleri Bakanlığı’na “toprak alınmaması” yönünde görüş bildirilmesi karara bağlandı.

    Başkan Topal’dan sert yanıt

    İhlas Haber Ajansı’na (İHA) açıklamalarda bulunan Ladik Belediye Başkanı Adnan Topal, Amasya’nın talebinin kabul edilemeyeceğini vurguladı. Topal, “Bu sınırların mevcut haliyle kalması daha mantıklı” diyerek şu ifadeleri kullandı: “Samsun ve Amasya arasındaki sınır, 9 Şubat 1945’te Cumhurbaşkanı İsmet İnönü tarafından belirlenmiş. Amasya İl Özel İdaresi’nin düzenlediği raporla 3 mahallemizi içine alan 500 dönümlük arazinin kendi sınırlarına katılmalarını istiyorlar. Bu durumu kabul etmek mümkün değil. Topraklarımız bizim için değerli, neden verelim? Bu sınırların belirlenmesi geçmişte yapılmış, biz Ladik olarak buna kesinlikle karşıyız ve gereken her türlü adımı atacağız. Biz meclis olarak bu durumu ‘olumsuz’ yanıtladık. Çalışmalarımız devam edecek, bu konuyu AK Parti İl Başkanlığımız ve Ankara ile temasta kalarak yeniden gündeme getireceğiz. Bu sınırların bozulmasını yalnızca Ladik olarak değil, Samsun’daki 17 ilçe olarak da kabul etmiyoruz. 9 Şubat 1945 tarihindeki sınırlar nasıl belirlenmişse öyle kalsın istiyoruz” dedi.

    Toplantıda toplam 41 gündem maddesi görüşülerek sonuçlandırıldı ve Kasım ayı meclis toplantıları sona erdi.