Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Son Öğretmen Atamaları 24 Kasım’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katılımıyla Gerçekleşecek

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024 KPSS sınavıyla birlikte son öğretmen atamalarının 24 Kasım’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla yapılacağını duyurdu. 15 bin öğretmen ataması için tercihler alınmaya başlandı. Eğitim sürelerinin kısalacağına dair ise, YÖK’ün kararının yerinde olduğunu belirtti.

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024 KPSS sınavıyla birlikte son

    2024 KPSS Sonrası Öğretmen Atamaları Tarih Belli Oldu

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaptığı açıklamayla 2024 KPSS sınavı sonrası son öğretmen atamalarının yapılacağı tarihi duyurdu. Tekin, bu atamaların 24 Kasım tarihinde gerçekleştirileceğini belirtti.

    Bakan Tekin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) AK Parti Grup Toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Son öğretmen atamalarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılacağı törende, toplamda 15 bin öğretmenin atanacağı bilgisi paylaşıldı. Tekin, “2024 KPSS sınavı ile KPSS artı mülakat sistemi çerçevesinde son öğretmen atamamızı 24 Kasım’da gerçekleştirmiş olacağız. KPSS puanları ve mülakat sonuçlarıyla ilgili bilgileri daha önce açıkladık. Şimdi tercih süreçlerini sürdürüyoruz. Tören sırasında arkadaşlarımız görev yerlerini öğrenecek ve atamalarını gerçekleştirmiş olacağız. Hayırlı olsun” dedi.

    Eğitim Modelindeki Değişiklikler Gündemde Değil

    Eğitim sisteminde yapılacak değişiklikler hakkında gelen bir soru üzerine Bakan Tekin, “Şu an bu konularla ilgili bir gündemimiz yok. Birinci tatil sürecimizi tamamladık ve bu süreçle ilgileniyoruz. Ayrıca bütçe görüşmelerimiz devam ediyor” şeklinde konuştu.

    Üniversite Sürelerinin Kısalması Bekleniyor

    Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından alınan, öğrencilerin üniversiteleri 3 yılda bitirebilmesine olanak tanıyan karar ile ilgili görüşlerini paylaşan Tekin, bunun sadece yükseköğretim açısından değerlendirilmemesi gerektiğini vurguladı. Tekin, “İletişim araçları ve çocuklarımızın bilgi edinme yöntemleri hızlandıkça, eğitim sürelerinin de kısalması kaçınılmaz hale geliyor. Bu durum otomatik olarak gerçekleşiyor. Normalde üniversitelerdeki kredi sistemleri sayesinde bu kısalmalar mümkün olabiliyordu. YÖK’ün bu uygulamayı yaygınlaştırması ise son derece yerinde bir adım” ifadeleriyle bu durumun gerekliliğine dikkat çekti.