**ABD’den Ukrayna’ya 105 Milyon Dolarlık Savunma Desteği**
ABD Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’nın Patriot füze savunma sisteminin güçlendirilmesi ve sürdürülmesi amacıyla 105 milyon dolarlık bir satışın onaylandığını duyurdu.
**Diplomasi ve Silah Satışı Üzerine Gelişmeler**
Amerika Birleşik Devletleri, Ukrayna ile Rusya arasındaki ateşkese yönelik çabalarını artırırken, Kiev’e yönelik silah satışları hakkında dikkat çekici gelişmeler yaşanıyor. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna’nın Patriot füze savunma sisteminin geliştirilmesine yönelik onaylanan 105 milyon dolarlık satışın detaylarına yer verildi. Yapılan anlaşmanın, parçalar ve eğitim hizmetlerini kapsadığı ifade edilirken, “Önerilen satış, Ukrayna’nın mevcut ve gelecekteki tehditlerle başa çıkabilme kapasitesini artıracak” şeklinde açıklamada bulunuldu.
**M903 Modeli ile Güçlenen Fırlatıcılar**
Onaylanan satış paketi, mevcut M901 fırlatıcılarının daha fazla füze ateşleme kapasitesine sahip olan M903 modeline yükseltilmesini de içeriyor.
**Zelenskiy, Türkiye’de Kritik Görüşmeler Yapacak**
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, bugün Türkiye’de ateşkese yönelik önemli görüşmelerde bulunmak için ziyarette bulunuyor. Ayrıca, ABD’nin Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ile bir araya gelmesi de planlanıyor. Zelenskiy, dün düzenlediği basın toplantısında Türkiye’deki görüşmeler hakkında, “Müzakereleri yeniden canlandırmak ve ortak çözüm önerileri geliştirmek amacıyla toplantılar yapacağım. Savaşın sona erdirilmesi için elimizden gelen her şeyi yapmak en büyük önceliğimizdir. Bununla birlikte, savaş esirlerinin değişimi konusunda da çalışmalarımız devam ediyor” açıklamasını yapmıştı.


