Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Alanya Kruvaziyer Turizminde 2025’te 25 Gemiyi Ağırladı, Ekonomi Canlandı

    Alanya, 2025’te kruvaziyer turizminde hareketliliği artırdı. Müfit Kaptanoğlu, Alanya Limanı’na 25 geminin geldiğini ve 23 bin turistin ziyarette bulunduğunu belirtti. Gelenlerin büyük çoğunluğunu ise 18 bin İngiliz turist oluşturdu. Bu durum yerel esnafa önemli katkılar sağladı.

    Alanya, 2025'te kruvaziyer turizminde hareketliliği artırdı. Müfit Kaptanoğlu, Alanya Limanı'na

    Alanya Kruvaziyer Turizmi ile Parlıyor

    Antalya’nın turizm cenneti Alanya, 2025年度 yılında kruvaziyer turizmi açısından son yılların en canlı dönemini geçirdi. Alanya Liman İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Müfit Kaptanoğlu, yıl içinde Alanya Limanı’na toplam 25 kruvaziyer gemisinin yanaştığını ve bu gemilerle kente yaklaşık 23 bin turistin geldiğini duyurdu.

    İngiliz Turistlerin Yoğunluğu Dikkat Çekiyor

    2025 sezonunda Alanya’ya ulaşan kruvaziyer yolcuları arasında en büyük kısmı İngiliz turistlerin oluşturduğu öne çıktı. Yaklaşık 18 bin İngiliz turisti Alanya’yı ziyaret ederken, diğer gelen turistlerin ise ABD ve Rusya vatandaşı oldukları bilgisi alındı.

    Alanya Ekonomisine Olumlu Etki

    Alanya’ya gelen turistlerin yerel ekonomiye büyük katkıda bulunduğunu ifade eden Kaptanoğlu, “2025 yılında 25 gemi seferiyle 23 bin yolcu Alanya’yı ziyaret etti. Alanya Limanı şehir merkezine yakın olduğu için yolcuların %90’ı geçiş sırasında şehir içinde etkileşimde bulunarak yerel esnafımıza önemli bir katkı sağladı. Bu yıl gelen turistlerin 18 bini İngilizlerden oluşuyor. Onları ABD ve Rus turistler takip ediyor. 2024’te 18 sefer gerçekleştirilirken, 2025’te bu sayı 25’e çıktı. Doğu Akdeniz’deki gelişmeler bu rakamların yüksek olmasını sağlıyor. 2026 yılı için planlanan 13 sefer mevcut ve aynı turist sayısını yakalamayı umuyoruz” şeklinde konuştu.