Kamu Alacaklarına Tecil Faiz Oranı Düşürüldü
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yayımladığı Tahsilat Genel Tebliği sayesinde kamu alacaklarına uygulanan tecil faiz oranının revize edildiğini duyurdu.
Baki Ersoy’dan Önemli Açıklama
Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, tecil faiz oranının yüzde 48’den yüzde 39’a indirildiğini müjdeleyerek, bu düzenlemenin halk için hayırlı olması dileğinde bulundu. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yayınladığı Tebliğ ile 6183 Sayılı Kanun’un 48. Maddesi kapsamında, yıllık tecil faiz oranının 13 Kasım 2025 tarihi itibarıyla yüzde 39 olacağını ifade etti.
Bu değişiklik, yeni yapılacak taksitlendirme başvurularında geçerli olup, tebliğ tarihinden önce başvurusu yapılmış olan ancak henüz ödenmemiş borçlara da uygulanacak. Ersoy, bu düzenlemenin vatandaşların kamu borçlarını daha uygun koşullarda yapılandırmalarını sağlayacağını ve mali yüklerini hafifleteceğini belirterek, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.
Vatandaşların Yükünü Hafifleten Düzenleme
Yeni tecil faiz oranı ile birlikte, insanların kamu alacaklarını daha uygun şartlarla ödeyebileceği bir ortam yaratıldığını vurgulayan Ersoy, bu adımın herkes için büyük bir kolaylık getireceğini dile getirdi.
MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) KAYSERİ MİLLETVEKİLİ BAKİ ERSOY, HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI TARAFINDAN YAYINLANAN TAHSİLAT GENEL TEBLİĞİ İLE KAMU ALACAKLARINA UYGULANAN TECİL FAİZ ORANININ YENİDEN DÜZENLENEREK, YÜZDE 48’DEN YÜZDE 39’A DÜŞÜRÜLDÜĞÜNÜ AÇIKLADI.



