Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Tekirdağ’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 103. Yılı Törenle Kutlandı

    Tekirdağ, düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yılını kutladı. Valilik önünde düzenlenen törende, Vali Recep Soytürk ve Garnizon Komutanı Yarbay Emre Kaya, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Soytürk, şehrin kurtuluş mücadelesinin önemini vurguladı. Törene birçok resmi ve vatandaş katıldı.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Tekirdağ’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu Kutlandı

    Tekirdağ, düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıldönümünü coşkuyla kutlamak için bir tören düzenledi.

    Törende Anma ve Saygı

    Valilik binası önünde gerçekleştirilen etkinlikte, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk ve Garnizon Komutanlığı Kurmay Başkan Yarbay Emre Kaya, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Tören saygı duruşuyla başladı ve ardından İstiklal Marşı okundu.

    Vali Soytürk’ten Vatansever Mesajlar

    Törende bir konuşma yapan Vali Soytürk, şeref defterini imzalayarak Tekirdağ’ın kurtuluşunu gururla kutladığını ifade etti. “Kentimizin verdiği mücadele, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında kritik bir öneme sahipti” diyen Soytürk, Tekirdağ’ın tarihine de vurgu yaparak, “Birinci Dünya Savaşı sonrasında, Mondros Mütarekesi ile düşman işgali altına giren şehirlerimizden biriydi. Ancak milletimiz, hiçbir zaman esareti kabul etmemiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı başladı ve bu savaş sonucunda 13 Kasım 1922’de Tekirdağ özgürlüğüne kavuştu” şeklinde konuştu.

    Törene Katılım Yoğundu

    Etkinliğe, Vali Soytürk’ün dışında Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Şenol, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Güngör ile çok sayıda kurum müdürü, öğrenci ve vatandaş da katıldı. Bu anlamlı kutlama, Tekirdağ halkının birlik ve beraberlik duygusunu pekiştiren bir etkinlik olarak hafızalarda yer aldı.