Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kastamonu’da Kaybolan Anne ve Oğlunun Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde kaybolan 43 yaşındaki Huriye Helvacı ve 5 yaşındaki oğlu Osman Helvacı’nın arama çalışmaları sürüyor. Ekipler, köyde görenlerin ifadesiyle, ikilinin yolda giderek yardım istediklerini belirtti. Gönüllüler ve resmi kurumlar, arama faaliyetlerinde etkin rol alıyor.

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde kaybolan 43 yaşındaki Huriye Helvacı ve 5

**Kastamonu Bozkurt’ta Kaybolan Anne ve Oğlu İçin Arama Çalışmaları Sürüyor**

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde kaybolan 43 yaşındaki Huriye Helvacı ve 5 yaşındaki oğlu Osman Helvacı’nın bulunması için yürütülen arama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Yardımsever Vatandaşların Destekleri

Edinilen bilgilere göre, 2 Kasım Pazar günü Merkez Mahallesi’ndeki konutlarından ayrılan ailenin akıbeti hakkında henüz bir iz bulunamadı. Arama çalışmalarına kurumsal destek veren ekipler arasında; İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Kastamonu Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) birimleri yer alıyor. Ayrıca, çeşitli sivil toplum kuruluşları ile gönüllü vatandaşlar, arama faaliyetlerine katılarak destek sunuyor.

Kayıp Anne ve Oğul Hakkında Gözlemler

Anne ve oğluyla ilgili ifadelerde bulunan Ayşe Algın, kayboldukları günde onları yolda yürürken gördüğünü belirtti. Algın, “Ben mantar toplamaktan dönüyordum. Yoldan yukarı yürüyen anne ile oğlunu gördüm, ancak ellerinde herhangi bir poşet yoktu. Normal bir yürüyüş yapıyorlardı. Eğer üzerimde eşyalar olmasaydı, onlarla selamlaşırdım.” dedi.

Bozkurt ilçesi ve Köseali köyü arasının uzak bir mesafe olduğunu vurgulayan Algın, “Deniz seviyesinden epey yüksekteyiz, bu yüzden bir çocuğun ve annesinin buraya kadar yürümesi zor.” diyerek kaydı düşürdü.

Köylülerden Gelen Bilgiler

Diğer bir tanık olan Ayşe Sarıoğlan ise, kaybolan kadının köyde bulunduğu sırada yanında bir çocuk olduğunu fark ettiğini ifade etti. Sarıoğlan, “Kendime kızıyordum, mantar toplamaya neden geldiklerini düşünüp duruyordum. Kayboldukları gece imam misafiriydik ve o esnada köyden bir kadının çocukla geçtiği konuşuldu.” açıklamasında bulundu.

Her iki tanık da cadde üzerinde gördükleri kaybolan kadına, yön tarifi yaparak geri dönmesini söylediklerini belirtti. Arama çalışmaları, tüm ekiplerin ve gönüllülerin özverisiyle sürdürülmeye devam ediliyor.