Kayseri’de Regaip Kandili Mesajları Yayınlandı
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, manevi atmosferin başladığı Üç Aylar’ın ilk kandili olan Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, bu ayların derin bir manevi anlam taşıdığını vurgulayan Başkan Yalçın, “Üç ayların ilk ayı olan Recep ayına geçiş yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu kıymetli zaman dilimi, ruhsal huzur bulmak ve kandilleri coşku içinde karşılamak için önemli bir fırsattır. Regaip Kandilini 25 Aralık Perşembe gecesi idrak edeceğiz. Ayrıca, 2026 yılında da Talas Belediyesi olarak vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmayı sürdüreceğiz. Tüm İslam âleminin kandilini tebrik ediyor, barış ve huzur getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.
Manevi İklimin İlk Eşiği: Regaip Kandili
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Mehmet Yalçın da bir mesaj yayınlayarak Regaip Kandili’ni kutladı. Yalçın, Üç Aylar’ı bereket ve maneviyat döneminin başlangıcı olarak tanımlayarak, “Bu mübarek ayların ilk kesiti olan Regaip Kandili’ni idrak etmenin sevincini yaşıyoruz” dedi. Mesajında, “Bu aylar boyunca rahmet ve mağfiret kapılarının açık olduğunu unutmamalıyız. Regaip Kandili, Allah’ın özel lütuf ve inayetinin bizlere sunulduğu bir gece olarak karşımıza çıkıyor. Müslümanların bir araya gelip sıkı bağlar kurduğu, ilahi rahmet ve mağfiretten nasiplendiği bu zaman dilimlerini doğru değerlendirdiğimiz ölçüde, iman ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmişli olacağız. Tüm İslam âleminin bu mübarek geceyi kutluyor, yapılacak duaların kabul olmasını diliyorum” diye ekledi.
Regaip Kandili’nin Maneviyatı
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak gecenin toplumsal ve bireysel hayattaki manevi gücüne dikkat çekti. Gülsoy, “Üç Aylar ve Regaip Kandili, dünyamızdaki gerginlikten arınmak ve ruhumuzu tazelemek için bir fırsat sunuyor. Bu gece, dualarımızı hem kendimiz hem de mazlum coğrafyalar için açmalıyız. İçten bir şekilde yapacağımız dualar, birliğimizi güçlendirecek ve ruhumuzu yeniden canlandıracaktır. Üç Aylar’ın yangınlarına bir nebze su serpebilmek adına, iyilik ve hoşgörüyü yaymalıyız. Tüm vatandaşlarımızın ve İslam âleminin Regaip Kandili’ni kutlarken, huzur ve barış dileyiyorum” dedi.



