**DEM Parti İmralı Heyeti Abdullah Öcalan ile 3,5 Saatlik Görüşme Yaptı**
DEM Parti İmralı Heyeti, terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan ile 3,5 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. Görüşmeden sonra heyet, bir yazılı açıklama yayımladı.
Görüşmenin Detayları
Açıklamada, “DEM Parti İmralı Heyeti olarak, 25 Temmuz 2025 tarihinde İmralı Cezaevi’nde Abdullah Öcalan ile üç buçuk saat süren bir görüşme yaptık. Bu görüşme, Cumhurbaşkanı, Adalet Bakanı ve farklı siyasi parti liderleriyle yaptığımız son görüşmeler üzerine bir değerlendirme fırsatı sundu. Ayrıca, 11 Temmuz’da yapılan silahların imhası törenine dair izlenimlerimizi ve bu törenin toplumsal yansımalarını da Öcalan’a aktardık” denildi.
Öcalan, imha töreninin düzenleniş şeklinin yanı sıra sergilenen irade, inanç ve barış kararlılığının çok değerli olduğunu ifade etti. Ayrıca, TBMM gündemindeki komisyon çalışmalarının barış ve demokrasi adına önemli bir katkıda bulunmasını istedi. Halka ve tüm sosyal kesimlere en içten selamlarını ilettiğini de ekledi.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı