Filistin Devlet Başkanı Yardımcısı Al-Sheikh, ABD’nin İsrail Büyükelçisi Huckabee ile Önemli Görüşmeler Yaptı

Filistin Devlet Başkanı Yardımcısı Hussein Al-Sheikh, Ramallah’ta ABD’nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckabee ile bir araya gelerek Gazze’deki savaşı durdurma, rehineleri serbest bırakma ve acil yardım konularını görüştü. Ayrıca, Batı Şeria’daki mevcut sorunlar ve ABD-Filistin ilişkileri üzerine de fikir alışverişinde bulunuldu.

Bu haberin fotoğrafı yok

Filistin Devlet Başkanı Yardımcısı ile ABD’nin İsrail Büyükelçisi Buluştu

Filistin Devlet Başkanı Yardımcısı Hussein Al-Sheikh, Filistin’in Ramallah kentinde ABD’nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckabee ile bir araya geldi. Al-Sheikh, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Gazze Şeridi’ndeki savaşın durdurulması, rehinelerin serbest bırakılması ve Filistin halkına acil yardım ulaştırılmasına yönelik çabalara destek konusunda görüşmeler yapıldı. Ağır ekonomik ve mali kriz ve yerleşimci şiddeti de dahil olmak üzere Batı Şeria’daki mevcut durum da ele alındı” dedi.

Görüşmenin Detayları ve İlişkilerin Güçlendirilmesi

Görüşmede ABD-Filistin arasındaki ilişkileri güçlendirmenin yollarının da konuşulduğunu ifade eden Al-Sheikh, Huckabee ile yaptıkları görüşmede ayrıca bölgede istikrar, güvenlik ve barışın sağlanmasında ABD’nin rolünün önemini ele aldıklarını belirtti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı