Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Silifke’de Ejder Meyvesi Hasadı İçin Hazırlıklar Tamamlandı

    Mersin’in Silifke ilçesinde, tropikal meyve ejder meyvesinin hasadı başladı. Taner Yılmaz, emekli öğretmen olarak 2 dönümlük serasında bu yıl 7-8 ton ürün bekliyor. Ejder meyvesi 200 TL’den satılırken, ihracat için farklı ülkelere gönderiliyor.

    Mersin'in Silifke ilçesinde, tropikal meyve ejder meyvesinin hasadı başladı. Taner

    Silifke’de Ejder Meyvesi Hasadı Başladı

    Mersin’in Silifke ilçesinde tropik meyve olan ve ejder meyvesi olarak da bilinen pitaya bahçelerinde hasat başladı.

    Ejder Meyvesi Üretimi Türkiye’nin Tropikal Meyve Potansiyelini Gösteriyor

    Akdeniz iklimi nedeniyle birçok tropikal ürünün üretildiği Mersin’de ejder meyvesi de dikkat çekiyor. Silifke genelinde 150 dönüm arazide üretimi yapılan ejder meyvesi, iç piyasanın yanı sıra ihracata da gidiyor.

    Pahalı ve Değerli Meyve: 200 TL’den Başlayan Fiyatlarla

    Kentte 7 yıl önce örtü altında üretimine başlanan meyveler, kilogramı 200 TL’den alıcı buluyor. İhracat açıldığı zaman Rusya ve Almanya başta olmak üzere, Hollanda, Bulgaristan, Irak ve Dubai gibi ülkelere ihraç edilen meyveler, sabahın erken saatlerinde tarım işçileri tarafından toplanarak sandıklara istifleniyor. Ejder meyvesinin dönümünden bahçenin bakımı ve iklim şartlarına göre 3 tona kadar ürün hasat ediliyor.

    Çiftçilerin Beklentileri Yüksek

    Öğretmenlikten emekli olduktan sonra kurduğu örtü altında ejder meyvesi ürettiğini aktaran Taner Yılmaz, “4. yılımızda ürünümüz çok bol. Fiyatlarımız da birinci sınıf ürünler 200 liradan başlıyor. 2 dönümlük seramdan bu yıl 7 ila 8 ton arası ürün hasat etmeyi düşünüyorum. Bu meyvenin ağacına iyi bakarsan 25-35 yıl arası ömrü oluyor. Haziran ayında başlayan hasadımız aralık ayının ilk haftasına kadar devam etmektedir. İyi bakarsak her yıl ürünümüz belki de katlayarak artacak” ifadelerini kullandı.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı