Cenazeler Üzerine Çalışmalar Devam Ediyor
Hamas’ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, akşam saatlerinde bir İsrailli esirin cenazesinin İsrail’e teslim edileceğini duyurdu.
Hamas, gerekli ekipmanların yetersiz olmasına rağmen, Gazze Şeridi’nde hayatını kaybeden esirlerin cenazelerine ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor. İzzeddin el-Kassam Tugayları, yerel saatle 21.00’de bir cenaze teslimatının gerçekleştirileceğini belirtti.
İsrail medyası, cenazenin Gazze Şehri’nde bulunan Tuffah Mahallesi’ndeki arama faaliyetleri sırasında tespit edildiğini aktarıyor.
Ayrıca, ateşkes anlaşması sonrasındaki dönemde, Hamas, 28 esirden 13’ünün cenazesini İsrail tarafına ulaştırdığını kaydetti. Bu durum, bölgedeki mevcut insani durumu ve esirlerin akıbetine dair endişeleri bir kez daha gündeme getirdi.

