Samsun’da Mahalle Sakinlerinin Tepkisine Neden Olan İstinad Duvarı Olayı

Samsun’da Salim Yaman, satın aldığı arazinin yanında bulunan mahalle yolunu beton duvarla kapattı. Mahalle sakinleri, 35 yıldır kullandıkları yolu kaybettikleri için ayaklandılar. Yaman, tapulu mülkü olduğunu savunsa da, mahalleli duruma itiraz etti.

Samsun'da Salim Yaman, satın aldığı arazinin yanında bulunan mahalle yolunu

**Samsun’da Mahalle Yolu Erişime Kapatıldı, Sakinler İsyan Etti**

Samsun’un İlkadım ilçesinde, yeni edinilen bir tapulu arsanın sahibi, mahalle yolunu kapatmasıyla büyük tepki topladı.

Edinilen bilgilere göre, Çatalarmut Mahallesi’nde yaşayan Salim Yaman, evinin bitişiğindeki arsayı satın aldı. Yaman, buradan geçen mahallenin yolunun kendi tapulu arazisi olduğunu ileri sürerek, bir müteahhit ile anlaşıp bölgeye inşaat yapma kararı aldı. Bu doğrultuda, belediye ile görüştükten sonra yolu beton istinat duvarı ile kapatarak, hem araç hem de yaya trafiğine kapatmış oldu.

**Ellerinde Senetle Isyan Eden Mahalleli**

Akşam saatlerinde işten dönen mahalle sakinleri, yolun kapatıldığını görünce duruma büyük tepki gösterdi. Eski mülk sahibinden, yıllar önce yolu para karşılığında satın aldıklarına dair senetleri bulunan mahalle sakinleri, yolun açılması için gecenin ilerleyen saatlerine kadar duvarın önünde toplandı. Polis, vatandaşlardan evlerine dönmelerini ve haklarını yasal yollarla aramalarını talep etti.

**”35 Yıldır Kullanılan Yol Kapatılamaz”**

Çatalarmut Mahallesi Muhtarı İdris Güdeloğlu, yaptığı açıklamada, “Bu yol yaklaşık 35 yıldır mahalle sakinleri tarafından kullanılmakta. Burada daha önce tapusu bulunan Mehmet Dolgun, mahalle sakinlerinden belirli bir ücret karşılığı geçiş izni almıştı. Mahalleli, bu durumu kabul etmiş ve gerekli ödemeleri yapmışlardı. Ancak Mehmet bey vefat ettikten sonra, mirasçılar burayı başka birine satmış. Yeni sahibi, ölçüm yaptırarak yolun kendi tapulu arazisi olduğunu iddia ederek burayı kapatmış durumda. Bu nedenle mahalleli büyük bir mağduriyet yaşıyor. İlgililerden bu yolun açılması yönünde yardım bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

**Salim Yaman’ın Savunması**

Arsayı kapatan Salim Yaman, komşusunun arsasını satışa çıkarıp kendisinin 370 metrekare alanı satın aldığını açıkladı. Yaman, “Burayı alarak tapularımızı birleştirdik. İnşaat için müteahhit ile anlaşıp bu yolu kapatmama gerek duyduk. Belediye yetkilileri de bu durumun yasal olduğunu belirtti” dedi.

İsyan eden mahalle sakinleri, polis müdahalesinin ardından tek tek evlerine döndü.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı