Yangın Davasında Üçüncü Duruşma Gerçekleşti
Bolu’nun Kartalkaya bölgesinde meydana gelen ve 78 kişinin can verdiği otel yangını ile ilgili görülen davanın üçüncü duruşması, Bolu Sosyal Bilimler Lisesi’nin spor salonunda devam etti. Duruşmada 20 tutuklu olmak üzere toplam 32 sanık, mağdurlar ve avukatları hazır bulundu. Yangında eşi Ceren Yaman (45) ve kızı Lalin’i (16) kaybeden iş insanı Rıfat Doğan, duruşma esnasında gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.
Sanıklardaki Rahat Tavırlar Tepki Çekti
Duruşma salonunda sanıkların tavırları karşısında hayal kırıklığına uğradığını belirten Doğan, “Abdurrahman Gençbay’ın etkileyici konuşmasından sonra Sanıkları ilk kez yüzyüze gördük. Ne yazık ki, sanıkların hala aynı şekilde vicdansız ve rahat olduklarını gözlemledik. Bu durum, insanın içindeki vicdanla ilgili bir mesele” ifadelerini kullandı. Doğan, hakkettikleri cezayı alacaklarına ve adaletin yerini bulacağına inandığını dile getirdi.
Adalet Arayışı ve Kamu Vicdanı
Tüm delillerin sanıklara karşı olduğunu vurgulayan Rıfat Doğan, “Olayla ilgili olarak toplanan kanıtlar, sanıkların aleyhine bir durum ortaya koyuyor. Olası kast ile açılan iddianamede, yönetim kurulu üyelerinin bilinçli hareket ettiği görüşündeyiz. Olası kast kapsamında gerekli cezanın verileceğini ümit ediyoruz, aksi halde kamu vicdanı asla rahatlamayacaktır. Tek istediğimiz adalet” şeklinde konuştu.
Devletin Görevini Yerine Getirdiğine İnanılıyor
İlk duruşmada toplanan delillere yönelik görüş bildiren Rıfat Doğan, “Duruşmaya geldiğimizde sanık ve delil durumuna dair yeterli bilgiye sahip değildik. Ancak zamanla, ‘Bu kişiler orada neden bulunuyor?’ diye sorguladığımız insanların dahi olası kastla yargılanması gerektiğinin farkına vardık. Devletin kimseyi boşa sanık durumuna düşürmediğini gözlemledik. Tüm sanıkların olası kast kapsamında yargılanacağına inanıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.
RIFAT DOĞAN AÇIKLAMALARDA BULUNDU
SİVAS’TA MEYDANA GELEN TRAFİK KAZASINDA 1’İ AĞIR 2 KİŞİ YARALANDI.
SİVAS’TA MEYDANA GELEN TRAFİK KAZASINDA 1’İ AĞIR 2 KİŞİ YARALANDI.
SİVAS’TA MEYDANA GELEN TRAFİK KAZASINDA 1’İ AĞIR 2 KİŞİ YARALANDI.
TBMM BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ, BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ’NDE ÖĞRENCİLER VE ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ
TBMM BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ, PROGRAMDA BİR KONUŞMA YAPTI
TBMM BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ, PROGRAMDA BİR KONUŞMA YAPTI








