Süveyda’daki Dürzi ve Bedevi Gruplar Arasında Çatışmalar Sonucu Ölü Sayısı 203’e Ulaştı

Süveyda kentinde Dürzi ve Bedevi grupların çatışmaları sonucu ölü sayısı 203’e ulaştı. Suriye Savunma Bakanı Murhaf Abu Kasra, ateşkes ilan ettiğini duyurdu ve şehrin kontrolünün polis güçlerine devredileceğini açıkladı.

Bu haberin fotoğrafı yok

Çatışmalarda Can Kaybı Arttı

Suriye’nin güneyindeki Süveyda kentinde Dürzi ve Bedevi silahlı grupları arasında yaşanan çatışmalarda ölenlerin sayısı 203’e yükseldi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, çatışmaların başlangıcından bu yana can kaybının detaylarını açıkladı.

Çatışmaların Başlangıcı

Süveyda kentindeki iç çatışmalar, geçtiğimiz pazar günü Dürzilerin Bedevi Arap aşiretlerine ait araçlara el koymasıyla patlak vermişti. İki taraf, birbirlerine karşı sivil kaçırma eylemlerinde bulunmuş ve bu durum silahlı çatışmalara yol açmıştı.

İsrail Ordusunun Müdahalesi

İsrail ordusu, çatışmalara müdahale amacıyla Süveyda’ya giden Suriye ordusuna ait tankları vurmuştu. İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, saldırıları Suriye rejimine bir “açık uyarı” olarak nitelendirerek, Suriye’deki Dürzilere zarar verilmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.

Ateşkes Açıklaması

Suriye Savunma Bakanı Tümgeneral Murhaf Abu Kasra, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Süveyda şehrinde ateşkes ilan edildiğini duyurdu. “Süveyda’da şehrin ileri gelenleri ve kanaat önderleriyle varılan mutabakatın ardından tam ateşkes ilan ediyoruz” diyen Kasra, kanun dışı grupların hedef alması durumunda müdahale edileceğini de sözlerine ekledi. Süveyda’nın kontrolü, İçişleri Bakanlığı’na bağlı polis güçlerine devredilecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı