Antalya’da Öğretmene Fiziksel Saldırı: Veli Tutuklandı
Antalya’nın Alanya ilçesinde bir öğretmenin, bir veli tarafından darbedildiği iddiaları üzerine, öğretmen durumu polise bildirdi. Olayın detayları okulun güvenlik kameralarına da yansıdı. Zihniyetin ne olursa olsun, öğretmenlerimizi savunmak için sonuna kadar yanlarında olacağız.
Tartışma Kavgaya Dönüşünce…
Geçtiğimiz günlerde bir okulda gerçekleşen olayda, öğretmen Z.Ö. ve öğrenci velisi M.Ç. arasında öğle saatlerinde gerginlik yaşandı. İddialara göre, tartışma kısa sürede büyüyerek fiziksel bir çatışmaya dönüştü. M.Ç., öğretmene şiddet uyguladı. Aldığı darp raporuyla birlikte hakkını aramak için yasaların yolunu tutan öğretmen, polisi bilgilendirdi.
Veli Gözaltına Alındı, Tutuklandı
Olay yerine gelen güvenlik güçleri, M.Ç.’yi derhal gözaltına aldı. Emniyette gerçekleştirilen işlemlerinin ardından, hukuk süreci başlatılarak M.Ç. adliyeye sevk edildi ve tutuklama kararı verildi.
Eğitim Sendikasından Destek Açıklaması
Konu hakkında düşüncelerini paylaşan Eğitim Bir-Sen Alanya Temsilcisi Mustafa Karagedik, “Öğretmenimize yönelik bu tür saldırılar sadece şahsına değil, ülkemizin geleceğine de yönelen ciddi bir tehdittir.” şeklinde konuştu. Karagedik, sendika olarak öğretmenlerin haklarını korumaya kararlı olduklarını belirterek, “Saldırganın en yüksek cezayı alması için tüm yasal süreçlerin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yaşanan bu talihsiz olay, çocuklarımızı eğiten öğretmenlerimize yönelik şiddetin önlenmesi gerektiği gerçeğini bir kez daha gözler önüne seriyor.