Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bursa Şehir Hastanesi’nde Genetik Hastalığı Olan İdo’ya Babasından Hayat Veren Böbrek Nakledildi

Bursa Şehir Hastanesi’nde, 9 yaşındaki İdo Alabdul Ghafour, doğuştan genetik hastalığı nedeniyle 3 yıl süren diyaliz tedavisinin ardından babası Abdullah A. Ghafour’dan aldığı böbrekle sağlığına kavuştu. Operasyondan sonra taburcu olan İdo, başarılı bir tedavi süreci geçirdi. Uzmanlar, organ bağışının önemine dikkat çekerek bilinçli olunması gerektiğini vurguladı.

Bursa Şehir Hastanesi'nde, 9 yaşındaki İdo Alabdul Ghafour, doğuştan genetik

Bursa’da Canlıdan Canlıya Organ Nakli Başarıyla Gerçekleşti

Bursa Şehir Hastanesi’nde, doğuştan genetik hastalığı bulunan 9 yaşındaki İdo Alabdul Ghafour, babasının böbrek bağışı sayesinde hayata tutundu. Genetik bir rahatsızlık olan Jeune Sendromu ile doğan küçük İdo, 3 yıldır diyaliz tedavisi görüyordu.

Organ Nakli Operasyonu Dikkat Çekti

Sağlık Bakanlığı’nın organ nakil çalışmaları çerçevesinde, Bursa Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirilen bu önemli pediatrik organ nakli, dikkatleri üzerine çekti. 32 yaşındaki baba Abdullah A. Ghafour, oğlu için uygun bir donör bulunamayınca, kendi böbreğini bağışlama kararı aldı. Gerçekleşen operasyon neticesinde, babanın sol böbreği İdo’ya nakledildi. Minik hasta, 1 haftalık tedavi sürecinin ardından sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

Uzmanlardan Önemli Açıklamalar

Bursa Şehir Hastanesi Çocuk Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Erdoğan, İdo’nun durumu hakkında bilgi vererek, “Hastamız doğuştan Jeune Sendromu hastası ve yaklaşık 3 yıldır diyaliz programındaydı. Uzun sürecek bir tedavi sonrası babası böbreğini bağışladı ve başarılı bir nakil gerçekleştirildi,” dedi.

Prof. Dr. Erdoğan, organ bağışının ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak, “Pek çok çocuk hastamız organ bekliyor. Dolayısıyla kadavra bağışlarının artması gerekiyor. Bu, hem hastalar hem de ülke ekonomisi için büyük bir kazanç,” ifadelerini kullandı.

Ekip Çalışması ve Özveri

Böbrek Nakli Birim Sorumlusu Op. Dr. Serdar Geyalan ise, nakil sürecinin bir ekip çalışması olduğunu belirtti ve “Bu tür pediatrik canlı vakalar üzerinde çalışmak oldukça zor. Emeği geçen tüm ekibe minnettarız,” dedi.

İdo’nun sevincinin, aileye ve sağlık ekibine umut ve moral kaynağı olduğu, organ bağışının hayat kurtardığına dair güçlü bir mesaj olarak öne çıkıyor.