Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Samsun’da Trafik Kazaları, Yayaların ve Sürücülerin Kurallara Uymadığı Anları Ortaya Koydu

Samsun’da trafik kazaları, sürücü ve yayaların kurallara uymadığı için artış gösterdi. İlkadım ve Atakum’da yaşanan olaylar, dikkatsizlik ve hız ile ışık ihlallerinin etkisini ortaya koydu. Yetkililer, güvenlik için trafik kurallarına uyulmasını vurguladı.

Bu haberin fotoğrafı yok

**Samsun’da Trafik Kazalarında Artış: KGYS ile Kaydedildi**

Samsun’da meydana gelen trafik kazaları, hem araç kullanıcıları hem de yayaların trafik kurallarına ve güvenlik tedbirlerine uymaması nedeniyle artış gösterdi. Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve güvenlik kameraları, bu olayları ayrıntılı biçimde kayda geçirdi.

İlçelerde Dikkatsizlik ve Kural İhlalleri

Şehrin çeşitli bölgelerinde yaşanan kazalar, sürücü ile yayalar arasındaki dikkatsizliği ve kural ihlallerini net bir şekilde ortaya koyuyor. İlkadım, Atakum ve çevre yerleşimlerdeki kazalar, hız limitlerinin aşılması, trafik ışıklarının dikkate alınmaması ve genel dikkatsizlik gibi ortak sorunları içeriyor.

Kazaların Detayları

İlkadım ilçesi Terminal bölgesinde, Fuar Caddesi üzerinde, elinde cep telefonu olan bir kadının kırmızı ışıkta yola geçtiği esnada motosikletli bir sürücünün ona çarpması sonucu bir kaza gerçekleşti. Çarpmanın etkisiyle hem yaya hem de motosiklet sürücüsü yaralandı. Bu anlar da KGYS kameralarına yansıdı.

Bir başka kaza Batıpark yan yol Atatürk Bulvarı üzerinde meydana geldi. Yaya geçidi bulunmayan bir yerden karşıya geçmeye çalışan bir yayaya otomobil çarparak yaralanmasına sebep oldu.

Atakum ilçesi Atatürk Bulvarı’nda gerçekleşen başka bir kaza ise, ana yol üzerinde kontrolsüz bir dönüş yapan bir aracın, yeşil ışıkta ilerleyen başka bir araca çarpması ile sonuçlandı.

İlkadım’da, Fuar Caddesi’nde yaşanan başka bir olayda ise hızla giden bir motosiklet sürücüsü, dönüş yapmak isterken dengesini kaybederek yere düştü. Sürücü, kazayı hafif yaralarla atlattı.

Atakum’un İstiklal Mahallesi Alparslan Bulvarı’nda meydana gelen başka bir kazada SUV tipi bir aracın yola kontrolsüz bir şekilde çıkmasıyla birlikte, seyir halindeki bir otomobile çarpması sonucu hasar meydana geldi.

Bir diğer kaza ise, İlkadım’da bir otomobilin yoldan çıkmak isterken o esnada geçen bir motosikletle çarpışmasıyla yaşandı. Bu kazada da her iki araçta hasar oluştu.

Yetkililerin Uyarısı

Samsun’da artan bu kazaların ardından, yetkililer sürücüleri ve yayaları trafik kurallarına uymaları konusunda bir kez daha uyararak, güvenli bir ulaşım için dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Söz konusu trafik ihlalleri ve dikkatsizliğin önlenmesiyle kazaların azaltılmasının hedeflendiği bildirildi.