Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sındırgı’daki Orman Yangınında Söndürme Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor

Balıkesir Sındırgı’daki orman yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Yangın, Kürendere kırsalinde hızla yayıldı ancak kontrol altına alındı. 100’den fazla personel müdahalede bulunurken, alevler yerleşim yeri için tehdit oluşturmuyor.

Balıkesir Sındırgı'daki orman yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Yangın, Kürendere kırsalinde

**Sındırgı’daki Orman Yangınına Müdahale Sürüyor**

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen orman yangını için söndürme çalışmaları ara vermeden devam ediyor.

Yangının Sebebi ve Yayılma Hızı

Sındırgı’nın Kürendere kırsal bölgesinde başlayan yangın, ilk saatlerde hızla yayıldı. Ancak, günün ilerleyen saatlerinde alevlerin ilerleyişinde bir duraksama gözlemlendi. Gece boyunca alevlerin verdiği ışık, çevredeki alanı aydınlatmaya devam etti.

Arazi Koşulları ve Müdahale Çabaları

Dik ve engebeli arazinin neden olduğu zorluklar, söndürme ekiplerinin alevlere yaklaşımını güçleştirirken, akşam iken uçak ve helikopterlerin görevleri durduruldu. Yangında mücadele eden 100’ün üzerinde personel, alevlere müdahaleye devam ediyor. Yangının kırsal alanda devam ettiği ve herhangi bir yerleşim yerini tehdit etmediği bildirildi.

Yangınla ilgili gelişmelerin takip edilmesi planlanıyor.