Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aydın’da Suçla Mücadelede Bir Haftada 302 Aranan Şahıs Yakalandı

Aydın’da Valilik koordinesinde gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, 6-12 Ekim tarihlerinde çeşitli suçlardan aranan 302 kişi yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü, 102 bin 167 kişiyi sorgulayarak asayiş ve narkotik suçlarla mücadelede önemli başarılar elde etti.

Aydın'da Valilik koordinesinde gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, 6-12 Ekim tarihlerinde çeşitli

## 302 Aranan Şahıs Yakalandı

Aydın Valiliği tarafından koordine edilen çalışmalar sonucunda, il genelinde bir haftada çeşitli suçlardan aranan toplam 302 kişi güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

### Sıkı Kontroller Devam Ediyor

Aydın’da, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen denetimler, asayiş, narkotik ve kaçakçılıkla mücadele amacıyla kesintisiz sürdürülüyor. 6-12 Ekim tarihleri arasında yapılan operasyonlar çerçevesinde 102 bin 167 kişi mercek altına alındı.

### Jandarma’nın Başarılı Müdahalesi

Aydın İl Jandarma Komutanlığı, 7 bin 338 kilometrekarelik alanında 2 bin 819 personeli ile gerçekleştirdiği denetimlerde dikkate değer başarılar elde etti. Yapılan çalışmalar sonucu 35 narkotik olayı ile 39 şüpheliye işlem yapıldı ve bu olaylardan 2 kişi tutuklandı. Asayiş olayları ile ilgili 213 vaka tespit edildi ve 212’si aydınlatılarak, 154 kişiye işlem yapıldı. Ayrıca kaçakçılık suçlarına yönelik 8 şüpheli hakkında da yasal işlem başlatıldı. Jandarma ekipleri, 301 farklı uygulama noktasında toplamda 66 bin 970 kişiyi sorgulayarak, 185 aranan şahsı yakalamayı başardı.

### Emniyet Müdürlüğü’nün Etkili Çalışmaları

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalarda da önemli gelişmeler yaşandı. Bu süreçte 76 narkotik olayı meydana geldi ve 80 şüpheli hakkında işlem yapıldı; 9 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Asayiş konularında ise 674 olayın 569’u başarılı bir şekilde aydınlatıldı. Bu anlamda 547 şahsa işlem yapılırken, 13 kişi tutuklandı. Kaçakçılık suçlarıyla ilgili yalnızca 1 kişiye işlem gerçekleştirildi. Emniyet birimlerinin yaptığı denetimlerde toplam 14 uygulama noktasında 35 bin 197 kişi sorguya tabi tutulmuş, bu sorgulamalarda 117 aranan şahıs yakalanmıştır.

### Kararlılık Vurgusu

Aydın Valiliği yaptığı açıklamada, “Jandarmamız ve emniyet güçlerimiz, suç ve suç örgütlerine karşı durmaksızın amansız mücadelelerine devam edecektir. Aydın’da suça yer yok, suçlulara geçit yok” şeklinde ifadelerle kararlılıklarını pekiştirdi.