Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, trafik ve çevre ihlallerine toplamda 4 milyon 25 bin 893 TL ceza uyguladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümeni, trafik ve çevre ihlalleri nedeniyle toplamda 4 milyon 25 bin 893 TL ceza uyguladı. Denetimlerde 97 şoför kuralları ihlal ederken, Becerikli Çadır Kamp Tesisi ve çeşitli firmalara yüklü ceza kesildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümeni, trafik ve çevre ihlalleri nedeniyle toplamda

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümeni, Cezai İşlemleri Onayladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen toplantısında, trafik kurallarını ihlal eden ve çevreye zarar veren kişi ve kuruluşlara karşı çeşitli cezalar görüştü. Bu kararlar neticesinde, toplamda 4 milyon 25 bin 893 TL tutarında idari para cezası uygulandı.

10 Gündem Maddesi Ele Alındı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümeni, düzenli olarak gerçekleştirdiği toplantısında 10 farklı gündem maddesini değerlendirdi. Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı ve Emlak İstimlak Dairesi Başkanlığına ait konular gündeme alındı.

Ulaşım Dairesi’nin Denetimleri Sonuç Verdi

Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği denetimlerde, bazı sürücülerin çeşitli trafik ihlalleri yaptıkları belirlendi. Yolcuyu duraktan almanın yanı sıra gidilen yolu uzatma, yolcuyla tartışma, yolcuya kötü muamele etme, öğrenci güzergah izin belgesi eksikliği gibi durumlar tespit edildi. Toplamda 97 kural ihlali kaydedilirken, her sürücüye 2 bin 953 TL ceza kesildi. Böylece, toplam ceza miktarı 286 bin 441 TL olarak Encümen toplantısında onaylandı.

Çevresel İhlallere Yoğun Ceza Uygulandı

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan denetimler sonucunda, Kandıra Çalköy mevkiindeki Becerikli Çadır Kamp Tesisi’ne gürültü limitlerini aşması nedeniyle 334 bin 297 TL ceza kesildi. Ayrıca, Dilovası Tepecik Mahallesi’nde hafriyat aracıyla döküm yapan bir firmaya 1 milyon 869 bin 726 TL idari para cezası verildi. Demirciler Mahallesi’nde izinsiz döküm yapan iki kişiye ceza uygulanırken, hafriyat atığını dökmek için yeri gösteren kişiye 1 milyon 246 bin 484 TL, hafriyatı dökene ise 623 bin 242 TL ceza kesildi.