Anne, Kızını Öldürmekten Hakkında İddianame Hazırlandı
Samsun’da bir rehber öğretmen olan Tuba Günaydın’ın annesi Sultan Günaydın, kızı tarafından boğularak öldürüldüğü iddiasıyla ağır ceza mahkemesine sevk edildi. İddianamede, sanık anne hakkında ağırlaştırılmış hapis cezası talep edildi.
Olayın Şok Edici Detayları
Olay, 08 Nisan 2025’te Samsun’un Atakum ilçesine bağlı Esenevler Mahallesi’nde meydana geldi. Asker olan ağabeyi 2021 yılında Hakkari’de şehit düşen 34 yaşındaki Tuba Günaydın, boşanma sürecinin ardından yaşadığı psikolojik sorunlarla mücadele ediyordu. Eğitmenlik yaptığı Sakarya İlkokulu’na atandıktan sonra sağlık problemleri yaşamaya başlayan Tuba, annesi Sultan Günaydın ile birlikte yaşamaya başladı.
Olay gecesi, annesi Sultan Günaydın komşularından yardım isteyerek feryat etti. Banyoda bilekleri kesik halde bulunan Tuba Günaydın, acil sağlık ekipleri tarafından olay yerinde hayatını kaybetti. İlk değerlendirmeler intihar yönünde iken, otopsi sonucunda genç kadının boynunda boğmaya bağlı yaraların bulunduğu anlaşılınca gerçek ortaya çıktı ve anne Sultan Günaydın Cinayet Büro ekipleri tarafından gözaltına alındı.
Anne Suçunu İtiraf Etti
Sultan Günaydın, emniyetteki ifadesinde, “Kızım Tuba, 2020 yılında evlenmiş ve iki yıl sonra boşanmıştı. Sonrasında psikolojik sorunları artmıştı. Olay gecesi kendisi bana saldırdı, ben de kendimi korumak amacıyla müdahale ettim. O anki panikle boğazına sarıldım ve bir süre sonra onun nefes almadığını fark ettim,” dedi.
Yapılan soruşturma neticesinde Sultan Günaydın hakkında Türk Ceza Kanunu (TCK) 82/1-d-f-e.2 maddeleri gereği ağırlaştırılmış hapis cezası talep edildi. İlk duruşmanın 16 Ekim 2025 tarihlerinde yapılacağı bildirildi.
Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame, davanın devamlılığı açısından büyük önem taşıyor ve tüm süreç merakla izleniyor.
ÖĞRETMEN KIZINI BOĞARAK ÖLDÜREN ANNE SULTAN GÜNAYDIN’IN (61) AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPSİ İSTENDİ.
ÖĞRETMEN KIZINI BOĞARAK ÖLDÜREN ANNE SULTAN GÜNAYDIN’IN (61) AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPSİ İSTENDİ.
ANNESİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLEN TUBA GÜNAYDIN (34)