Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    İsrail’de Ben Gvir ve Smotrich’ten Ateşkes Anlaşmasına Hayır Oyu Tehdidi

    İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Hamas ile yapılan ateşkes anlaşmasına karşı oy vereceklerini açıkladı. Ben Gvir, Hamas yönetiminin varlığını kabul etmeyeceklerinin altını çizerken, Başbakan Netanyahu’ya hükümeti düşürme tehdidinde bulundu.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Hükümet İçi Tansiyon Yükseliyor

    Aşırı sağcı figürler olan İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Hamas ile yapılan ateşkes anlaşmasının oylanacağı kabine toplantısında “hayır” oyu vereceklerini duyurdu.

    Güvenlik Kabinesi Toplandı

    İsrail’in Güvenlik Kabinesi toplantısı sona erdi ve gerçekleşen bu toplantının ardından kabinenin tüm üyelerinin bir araya gelerek, Hamas ile imzalanan ateşkes anlaşmasını oylamaları bekleniyor. Ben Gvir ve Smotrich, oylama öncesinde yaptıkları açıklamalarda, anlaşmayı onaylamayacaklarını belirtmiş olmaları dikkat çekti.

    Ben Gvir, İsrailli esirlerin serbest bırakılmasının kendisini mutlu ettiğini, fakat Filistinli mahkumların özgür kalmasını desteklemediğini ifade ederek ateşkes anlaşmasına karşı durduklarını dile getirdi.

    Başbakan’a Açık Tehdit Yöneltildi

    Ben Gvir, Başbakan Binyamin Netanyahu ile son zamanlarda yaptığı görüşmelerde, “Gazze’de Hamas rejiminin devam etmesine izin veren bir hükümetin parçası olamayacağımı net bir şekilde belirttim. Bu, benim için tartışmasız bir çizgi” diye vurguladı. Ben Gvir, kamuoyuna da seslenerek, “Eğer Hamas yönetimi ortadan kaldırılmazsa veya farklı bir isim altında varlığını sürdürmeye devam ederse, Otzma Yehudit hükümeti çok kolaylıkla feshedilecektir” dedi.