Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belçika Kralı Philippe ve Kraliçe Mathilde, Şili’deki uçak arızası sonrası 3 gün süren bekleyişin ardından ülkesine döndü.

Belçika Kralı Philippe ve Kraliçe Mathilde, uçak arızası nedeniyle Şili’de 3 gün mahsur kaldıktan sonra Belçika’ya döndü. Dışişleri Bakanı Maxime Prevot, yaşanan gecikme sonrası havayolu şirketine inceleme başlattı. Kral, heyeti yalnız bırakmamayı tercih etti.

Bu haberin fotoğrafı yok

Şili’deki Uçak Arızası Sonrası Belçika’ya Dönüş

Belçika Kralı Philippe ve eşi Kraliçe Mathilde, uçaklarındaki arıza nedeniyle geçirdiği 3 günlük bekleyişin ardından Belçika’ya döndü.

Geçtiğimiz hafta, resmi bir ziyaret için Şili’de bulunan Kral Philippe ve Kraliçe Mathilde, yanlarındaki heyetle birlikte sıkıntılı anlar yaşadı. Şili’den perşembe akşamı ayrılması planlanan Kraliyet çifti, uçağın arızalanması sonucunda bu tarihten tam olarak 3 gün sonra Belçika’ya dönebildi.

Yaşanan Sorunun Detayları

Belçika, 60 yıl aradan sonra Kral Philippe liderliğinde bir heyeti Şili’ye göndermeyi planladığını duyurmuştu. Kraliçe Mathilde’nin de aralarında olduğu heyet, Dışişleri Bakanı Maxime Prevot ile birlikte, bekleyemedikleri bir arıza nedeniyle yaşanan bir gün gecikmeyle Şili’ye hareket edebilmişti. Şili’deki resmi görüşmelerini tamamlayan grup, dönüş yolunda uçağın iniş takımlarında oluşan hasar sonucu çıkış yapamamıştı.

Belçika Kralı’nın Seçimi

Uçağın arızası sırasında, başka bir tarifeli uçakla Belçika’ya dönüş seçeneği Kris ile Kraliçe’ye sunulmuştu. Ancak Kral Philippe, heyetinin yanında kalmayı ve arızanın çözülmesini beklemeyi tercih etti. Uçak arızasının giderilmesi süresinin uzaması, ülkede bazı tartışmalara ve havayolu şirketine karşı eleştirilere yol açtı. Belçika basınına yansıyan haberlere göre, Dışişleri Bakanı Prevot, bu durumu “değişim zamanı” olarak nitelendirerek havayolu şirketi üzerinde bir inceleme başlattığını duyurdu.

Şili’den dönen heyetin pazar sabahında Belçika’ya ulaştığı ve üst düzey bürokratların önemli çalışmalarına tekrar başlaması gerektiği vurgulandı. Kral ve Kraliçe bu süreçle ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı.