Isırlık Yolu’nun Açılışı İçin Geri Sayım Başladı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, önemli bir duyuruda bulunarak Isırlık Tabiat Parkı’na bağlanacak 2,3 kilometrelik Isırlık Yolu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yarın hizmete alınacağını belirtti. Rize’de yapılacak olan toplu açılış töreni, bu yeni yolun da resmen açılışını gerçekleştirecek.
Bakan Uraloğlu, Isırlık Tabiat Parkı’nın Rize şehir merkezine en yakın mesire alanı olduğunu vurgulayarak, bu yolun, ziyaretçilerin doğayla buluşmasını daha güvenli, konforlu ve hızlı hale getireceğini ifade etti.
Konforlu ve Güvenli Seyahat İçin Yeni Yol
Projenin detaylarına da değinen Bakan Uraloğlu, “Geliştirilen 2,3 kilometrelik yol, bitümlü sıcak karışım kaplama ile inşa edilmiştir. Böylece vatandaşlarımız, şehir merkezinden doğanın kalbine daha çabuk ve güvenli bir şekilde erişim sağlayacak. Isırlık Yolu, bölgedeki trafik güvenliğini artırmanın yanı sıra turizm faaliyetlerini de canlandıracak.” dedi.
Ayrıca, Bakan Uraloğlu, mevcut trafik standartlarının düşük olduğu yollardaki sorunları çözmek amacıyla yapılan bu projeyle, Rize’nin zorlu iklim ve topoğrafik koşullarını göz önünde bulundurarak güvenli bir ulaşım ağı oluşturduklarını söyledi. Isırlık Yolu ile bölgede meydana gelen trafik tehlikelerinin azaltılması hedefleniyor.
Yeşil Alanlara Hızla Ulaşım
Isırlık Yolu’nun açılması, aynı zamanda bölgenin turizm potansiyelinin artırılması adına da önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Yeni yol, doğa severlerin Isırlık Tabiat Parkı’na daha hızlı ve pratik bir şekilde ulaşmalarına olanak tanıyacak.