Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Senegal Silahlı Kuvvetler Bakanı Birame Diop’u resmi törenle ağırladı

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Senegal Silahlı Kuvvetler Bakanı Birame Diop’u resmi ziyaretinde ağırladı. İki bakan, görüşmelerinin sonunda arama kurtarma ve deniz gözetimi eğitimi konulu bir mutabakat zaptı imzaladı.

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Senegal Silahlı Kuvvetler Bakanı Birame

**Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Senegal’den Gelen Mevkidaşını Ağırladı**

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, resmi bir ziyaret için Ankara’da bulunan Senegal Silahlı Kuvvetler Bakanı Birame Diop’u kabul etti.

Törenle Karşılama

Senegal’in Silahlı Kuvvetler Bakanı Birame Diop, Millî Savunma Bakanlığı’nda düzenlenen askeri bir törenle karşılandı. Bakan Güler ve Diop, baş başa gerçekleştirdikleri görüşmelerin ardından, iki ülkenin heyetleriyle birlikte bir toplantıya başkanlık etti.

Mutabakat Zaptı İmzalandı

Görüşmelerin ardından, her iki bakan tarafından “Türkiye Cumhuriyeti ile Senegal Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Senegal Silahlı Kuvvetlerine Arama Kurtarma ve Deniz Gözetimi Eğitimi ve Desteği Sağlanmasına İlişkin Mutabakat Zaptı” imzalandı. Bu anlaşma, savunma alanındaki iş birliğini güçlendirme hedefini taşımaktadır.