Şanlıurfa’da Kırsal Eğitimde Yenilikçi Yaklaşımlar İçin Eğitim Programı Başladı

Şanlıurfa’da “Köyde Değişim Eğitimde Yenilikle Başlar” projesi kapsamında, Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle kırsal okullardaki 60 öğretmen için 4 günlük eğitim programı başlatıldı. Merve Çolaksel, öğretmenlerin mesleki becerilerini geliştirmeyi ve eğitimde fırsat eşitliğini artırmayı amaçladıklarını belirtti. Eğitimlerde sosyal-duygusal öğrenme ve sınıf yönetimi gibi konular ele alınıyor.

Şanlıurfa'da "Köyde Değişim Eğitimde Yenilikle Başlar" projesi kapsamında, Karacadağ Kalkınma

Şanlıurfa’da Kırsal Eğitimde Yenilikçi Adım

Şanlıurfa’da “Köyde Değişim Eğitimde Yenilikle Başlar” projesi çerçevesinde kırsaldaki okullarda görev alan sınıf öğretmenlerine yönelik verilen eğitim programı sürüyor.

Şanlıurfa ve Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın işbirliğiyle gerçekleştirilen bu projede, kırsal eğitimi güçlendirmek amacıyla 60 öğretmen, 4 gün sürecek bir temel eğitim programına katılıyor.

Projenin Amaçları

Bu inisiyatif, “Çocuklar ve Gençler İçin Sonuç Odaklı Programı” ile desteklenmekte olup, temel hedeflerinden biri kırsal alanda görev yapan öğretmenlerin mesleki, pedagojik ve psikososyal gelişimlerini artırmaktır. Ayrıca, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması ve kırsal karakterlerin eğitim sistemine entegre edilmesi amaçlanmaktadır.

Uygulamalı Eğitimler

Eğitim programı kapsamında, öğretmenler sınıf yönetimi, birleşik sınıf eğitimi, sosyal ve duygusal öğrenme, kapsayıcı eğitim, aile- okul iş birliği, drama, müzik eğitimi ve doğa ile öğrenme alanlarında uzmanlardan hem teorik hem de pratik eğitim alıyor. H. Sabiha Özlek Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen bu eğitimde, öğretmenler bilgilerini okul ortamlarına ve velilere aktararak sürdürülebilir gelişimi teşvik etmeyi hedefliyor. Proje Koordinatörü Merve Çolaksel, öğretmenlerin mesleki gelişimlerini destekleyerek, kırsalda yenilikçi öğrenme ortamları yaratmayı amaçladıklarını belirtti.

Öğretmenlerin Yorumları

Eğitime katılan öğretmenlerden Mehmet Demir, “Şu anda müzik eğitimi alıyoruz. Doğa ile müziği bir araya getirerek yeni bir anlayış geliştireceğiz” dedi. Diğer bir öğretmen olan Mehmet Bilen ise, “Burada edindiğimiz deneyimler sayesinde sınıfımıza yenilikler katabileceğiz. Bu tür eğitimler kariyerimizde önemli bir sıçrama sağlayacaktır” şeklinde görüşlerini ifade etti.

Öğretmenlerin projeye gönüllü olarak katıldıklarını vurgulayan Çolaksel, katılımcıların eğitimlerini meslektaşlarıyla paylaşarak daha geniş bir etki yaratacaklarını belirtti.