Antalya’da Küçük Yaşta Motosiklet Sürücülerine Yüz Bini Aşan Ceza Kesildi

Antalya’da, 14-15 yaş arasındaki motosikletli çocuklar dur ihtarına uymayıp kaçtı. Asayiş ekiplerinin müdahalesiyle durdurulan sürücüler A.C. ve arkadaşlarına toplamda 100 bin lira ceza kesildi. Motosikletler trafikten men edildi.

Antalya'da, 14-15 yaş arasındaki motosikletli çocuklar dur ihtarına uymayıp kaçtı.

Antalya’da Motosikletli Çocuklara Yüklü Ceza Kesildi

Antalya’nın Manavgat ilçesinde, asayiş ekiplerinin dur ihtarına uymadığı için kaçan çocuk motosiklet sürücülerine toplamda 100 bin liranın üzerinde ceza kesildi. 14 ile 15 yaşları arasındaki bu çocuklar, uygulanan cezaların ardından suçların tespiti için karakola götürüldü. Motosikletler ise trafikten men edildi.

Kaza Yapan Motosiklet Sürücüsü Durmamakta Israr Etti

Manavgat’ın Şelale Mahallesi’nde, Asayiş Büro Amirliği ekipleri, yüksek ses çıkaran abartılı egzozlu bir motosikletin, plakasının görünmemesi ve sürücüsünün küçük yaşta olması nedeniyle havaya düdük çaldı. Ancak motosiklet sürücüsü, dur ihtarına uymayarak kaçmaya devam etti.

60. Yıl İlkokulu civarında arkadaşlarıyla buluşmayı başaran sürücü, asayiş ekiplerinin takibi sonrasında yakalandı. Olay yerine gelen Manavgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ekipleri, 14 yaşındaki A.C.’ye çeşitli nedenlerle toplamda yaklaşık 36 bin lira ceza uyguladı. Uygulanan suçlar arasında abartılı egzoz, plakanın gizlenmesi, ehliyetsizlik ve polise direnç gibi maddeler yer aldı.

Olay Yerindeki Diğer Motosikletler İçin de Cezalar Uygulandı

Yine aynı bölgede park halindeki iki motosiklet de ceza aldı. Sürücüleri ehliyetsiz olduğu ve plakasının bulunmadığı için bu motosikletlere toplamda 70 bin lira civarında ceza kesildi. İfade vermek amacıyla üç motosikletli çocuk, Cumhuriyet Polis Karakolu’na sevk edildi. Olayda yer alan motosikletler ise yediemin otoparkına çekildi.