Serik’te Yangın, Yanan Paralar Merkez Bankası Tarafından Yenilendi
Antalya’nın Serik ilçesinde meydana gelen yangın, evini ve önemli birikimini kaybeden Ahmet Özkan’ı derinden etkiledi. Yangından sonra vatandaşın yanmış parası, Merkez Bankası tarafından yenilendi. Özkan, parasını mahalle muhtarından teslim almanın sevincini yaşadı.
Yangının Sebebi ve Müdahale Süreci
Olay, Karataş Mahallesi’nde 5 Haziran sabahı gerçekleşti. Ahmet Özkan’ın mülkünde, bir tüp değiştirme işlemi sırasında çakmakla kontrol ettiği sırada yangın çıkmıştı. Mahalle sakinleri, yükselen dumanları fark ederek 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi. Kısa sürede bölgeye ulaşan Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ile jandarma, yangına müdahale etmek için harekete geçti. Ekiplerin yaklaşık bir saat boyunca süren çabaları sonucunda yangın kontrol altına alındı. Ancak, yangın evde bulunan eşyaların yanı sıra Özkan’ın uzun yıllar biriktirdiği 80 bin lira nakit parayı da ateşe verdi. Neyse ki, olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.
Yanan Paraların Yenilenmesi
Yangın sonrası hızla harekete geçen Karataş Mahallesi Muhtarı Sadi Kahya, Merkez Bankası ile iletişime geçerek yanan paraların yeniden değiştirilmesi için gerekli adımları attı. Ahmet Özkan, 80 bin lirasına yeniden kavuştu. Bu mutluluğu paylaşan muhtar, sosyal medya üzerinden, “Adım muhtar, soyadım hizmet. Merkez Bankası İletişim Komisyonu’ndan yanan paralarımızı değiştirdik, hayırlı olsun. Bu gibi durumların bir daha yaşanmaması dileğiyle geçmiş olsun,” ifadelerini paylaştı.