**İzmir Menemen’de Trajik Olay: Taş Kemerin Yıkılmasında Doktor Hayatını Kaybetti**
İzmir’in Menemen ilçesinde gerçekleşen bir etkinlikte, bir düğün salonundaki taş kemerin çökmemesi sonucu yaşanan faciadan bir doktor hayatını kaybederken, eşi kritik durumda hastanede tedavi altına alındı. Olayla ilgili olarak 3 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
Olayın Gerçekleştiği Yer ve Anlar
Dün, Menemen’in Yahşelli Mahallesi’nde bulunan Verdant Düğün Salonu’nda, İzmir Şehir Hastanesi Çocuk Acil Polikliniği’nde doktor olarak görev yapan Mehmet Fatih Baltacı (35) ve eşi Güler Baltacı (35), çocuklarının eğitim aldığı Ulukent Derinsu Anaokulu’nun düzenlediği kahvaltı etkinliğine katıldı. Etkinliğin sona ermesinin ardından düğün salonunun çıkışında, çiftin üzerine, taş kemerin devrilmesi sonucu bu talihsiz olay meydana geldi.
Yangın, ihbarla bölgeye hızla AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri intikal etti. Jandarma, alanda güvenlik önlemleri alırken, AFAD’a bağlı ekipler devrilen kemerin altında kalan çiftin kurtarılmasına önderlik etti. Sağlık görevlileri, Mehmet Fatih ve Güler Baltacı’yı acil servise taşımak için ambulansla hastaneye götürdü.
Ağır Yaralı Doktor Hayatını Kaybetti
Hastaneye ulaştırılan Mehmet Fatih Baltacı, burada yapılan tüm yoğun müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Güler Baltacı’nın ise hastanedeki durumu ciddi şekilde kritik durumda olarak devam ediyor.
Olay sonrası yapılan araştırmalar sonucunda, düğün salonu işletmecisi N.C. (50) dahil üç kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
Şüphelilerin İfade Süreci
Gözaltına alınan şüphelilerin jandarmaya verdikleri ifadelerde, olayın meydana geldiği taş kemerin üst kısımlarında brandanın bulunduğunu ve rüzgarın etkisiyle yapının yıkıldığını belirttikleri bildirildi. Olaydan dolayı derin bir üzüntü içerisinde olduklarını dile getiren şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.