Turgutlu’da Son Sokak’ta Yol Sorunları İçin Çalışmalar Perşembe Günü Başlıyor

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Son Sokak’taki yol sorunlarını çözmek için perşembe itibarıyla imalat çalışmalarının başlayacağını duyurdu. Akın, yaşanan gecikmelerden dolayı Turgutlu halkından özür dileyerek, sorunların çözüldüğünü ve yeni düzenlemelerin yapılacağını belirtti.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Son Sokak'taki yol sorunlarını çözmek

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Son Sokak’taki yol sorunlarıyla ilgili önemli bilgilendirmelerde bulundu. Akın, yapılan açıklamada, Son Sokak’ta perşembe günü itibarıyla keşif ve imalat çalışmalarının başlayacağının müjdesini verdi.

Başkan Akın, yol düzenleme ile renovasyon çalışmalarında yaşanan gecikmelere dair detayları paylaşarak, bu süreçte vatandaşların yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi amacıyla, perşembe gününden itibaren gerekli adımların atılacağını belirtti.

“Mağduriyetleri gidermek adına tüm çalışmaları tamamladık”
Başkan Akın, açıklamasında şu noktaları vurguladı: “Subaşı Mahallesi’ndeki Son Sokak, Turgutlu’nun önemli sorunlarından birisiydi. Geçen yaz su baskınları nedeniyle sıkıntılar yaşamıştık; su sorununu çözmek için bir dizi çalışma gerçekleştirdik. Yıllardır devam eden asbestli su boruları değiştirildi ve hijyenik hale getirildi. Ancak, branjman bağlantılarında da sorunlar yaşadık ve Büyükşehir Belediyesi yeni bir ihale açarak bu hatların yenilenmesini sağladı. Hava koşulları ve süreçten kaynaklanan bazı aksaklıklar, hedeflerimizde sapmalara yol açtı. Turgutlu, bu yıl büyük miktarda yağış aldı ve bunun iş akışına etkisi oldu. Sonuç olarak, bu gecikmeler vatandaşların mağduriyetine sebep oldu. Ancak şu anda, tüm bu sıkıntıları ortadan kaldırmış bulunuyoruz.”

“Turgutlu halkından gönülden özür dileriz”
Açıklamasına devam eden Başkan Akın, “Son Sokak’ta gerçekleştirilen ihaleyle tüm yasal süreç tamamlanarak Ada Yapı Mühendislik İnşaat Limited Şirketi süreci üstlenmiştir. Yapılacak olan projede toplam 17 bin 848 metrekarelik inşaat alanında 13 bin 48 metrekare yol ve 4 bin 800 metrekare kaldırım çalışması gerçekleştirilecektir. Eski yönetimden devraldığımız, yıllardır bekleyen hizmetlerin ilerleme hızı yeterli düzeyde olmadı; bu yüzden Turgutlu halkından içtenlikle özür diliyoruz. Hava koşulları ve kurumlar arası iletişim eksiklikleri, sürelerin planladığımız gibi ilerlememesine neden oldu. Ancak, her güzelliğin bir bedeli vardır, Son Sokak ve Subaşı Mahallesi sakinleri bu süreci yaklaşık 5-6 aydır deneyimliyor. Turgutlu’da, örnek bir cadde düzenlemesi gerçekleştireceğiz. Hemşehrilerimden haklarını helal etmelerini rica ediyorum. Yarın itibarıyla keşif ve imalat çalışmalarımız başlayacak. Turgutlu’muza hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.