Düzce’de Gebe Okulu Projesi, Anne Adaylarına Sağlıklı Doğum Süreci İçin Destek Oluyor

Sağlık Bakanlığı’nın Gebe Okulu projesi, Düzce’de anne adayları arasında büyük ilgi görüyor. Eğitimler, gebelik öncesi ve sonrası süreçleri kapsayarak anne adaylarına destek sağlıyor. Öznur Alioğlu ve Nefise Acar, programın faydalarından bahsederek daha fazla tanıtım yapılması gerektiğini vurguladı.

Sağlık Bakanlığı'nın Gebe Okulu projesi, Düzce'de anne adayları arasında büyük

Anne adaylarının gebelik süreçlerini bilinçli bir biçimde takip etmeleri ve doğum hazırlıklarını daha kolay yapabilmeleri için Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Gebe Okulu projesi, Düzce’de büyük ilgi topluyor.

Türkiye genelinde birçok ilde hayata geçirilen bu proje, Düzce’deki anne adayları için popüler bir merkez haline geldi. Gebelik öncesi, doğum hazırlığı, doğum süreci, doğum sonrası bakım ve emzirme konularında kapsamlı eğitimlerin verildiği Gebe Okulu, anne adaylarına hem teorik hem de pratik olarak destek sunuyor.

Düzce’deki Gebe Okulu sayesinde sağlıklı bir doğum gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayan 37 yaşındaki Öznur Alioğlu, ilk çocuğunu dünyaya getirmenin sevincini yaşadığını belirtti. Alioğlu, “37 yaşında ilk çocuğumu kucakladım. Oğlumun adı Asım Erdem. Gebe Okulu ile tanışmam bir arkadaşım sayesindeydi. Hamileliğimin 36. haftasında buraya geldim ve devletin yürüttüğü bu projenin ne kadar güzel olduğunu daha iyi anladım. Gebelik Okulu, aslında bir kadının hayatının büyük bir kısmını kapsayan bir dönemle ilgili bilgi veriyor. Eğitim sadece teorik değil, aynı zamanda kişisel gelişim için de katkı sağlıyor. Ben bu süreçten büyük yarar gördüm. Annelikten önce alınması gereken bir eğitim bu. Gebe Okulu’nun tanıtımı bence yeterince yapılmıyor. Eğer daha geniş bir kitleye ulaşabilirse, aileler buraya daha fazla ilgi gösterebilir. Gebelik öncesi anne adayları ve hatta babalar bile buraya katılabilir” diye konuştu.

“Normal doğumdan korkuyordum”
Normal doğum korkusu nedeniyle Gebe Okulu’na katılan 23 yaşındaki Nefise Acar, burada aldığı eğitimle sağlıklı bir doğum gerçekleştirdiğini aktardı. Acar, “20 haftalık hamileyken Sağlık Ocağı’ndan öğrendiğim bilgiyle bu okula katıldım. Burada gebelik süreciyle ilgili kapsamlı bilgiler edindim. Normal doğumdan çok korkuyordum ama burada bana büyük bir cesaret verdiler. Doğum sonrası da bana destek oldular. Nefes egzersizleri ve doğum sürecinin farklı aşamalarında birçok konuda eğitim aldım. Emzirmenin doğrusunu bile burada öğrendim. Bebeğim şu an 18 aylık ve hala emziriyorum; ilk dönemlerde onların desteği olmasaydı bu süreci bu kadar sağlıklı yürütemezdim. Gebe Okulu’ndan çok faydalandım ve tüm anne adaylarına burayı tercih etmelerini tavsiye ediyorum” dedi.