Pegasus Hava Yolları, Kadınlar Günü’nde Tüm Kadın Ekiple İki Özel Uçuş Düzenledi

Pegasus Hava Yolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde tüm ekipmanının kadınlardan oluştuğu iki özel uçuş gerçekleştirdi. Kaptan Pilot Ayşe Gül Akgül Çelik, “Eşit yarınlar için çıktığımız yolda, ulu önder Atatürk’ü anıyoruz” dedi.

Pegasus Hava Yolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde tüm ekipmanının

Pegasus Hava Yolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, tüm kokpit ve kabin personelinin kadınlardan oluştuğu iki özel uçuş düzenledi. “Rotamız Eşit ve Çok Sesli Bir Gelecek” temasıyla hareket eden şirket, Cumhuriyet’in 100. yılı anısına ‘Cumhuriyet’ isimli uçakla bu etkinliği gerçekleştirdi. PC 2186 sefer sayılı uçuşu, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na yapılırken, karşı uçuş da PC 2183 seferiyle tekrar İstanbul’a döndü.

Misafirler, her iki uçuşta da Kaptan Pilot Ayşe Gül Akgül Çelik’in yaptığı özel duyuru ile karşılandı. Kadın yolculara yönelik bir mesaj veren Çelik, “Dünya Kadınlar Günü’nüz kutlu olsun. Gözbebeğimiz Cumhuriyet uçağında tamamen kadınlardan oluşan uçuş ekibiyle sizlere hizmet vermekten büyük gurur ve heyecan duyuyoruz. Pegasus Hava Yolları olarak, eşit yarınlar için çıktığımız bu yolda, ilham kaynağımız olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e minnettarız. Kendisine saygı ve rahmetle anıyor, her sesin duyulduğu, herkesin eşit olduğu bir toplumu oluşturmak için var gücümüzle çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.