89 Yaşındaki Mustafa Köse, 59 Yıldır Gönüllü Müezzinlik Yapıyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde 89 yaşındaki Mustafa Köse, 59 yıldır gönüllü müezzinlik yapıyor. Her gün camide namaz vakitlerini bekleyen Köse, gençlere de bu alanda örnek oluyor. İmam Yakup Ercan ve Müftü Mustafa Ali Işık, Köse’nin katkılarından dolayı teşekkür etti.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde 89 yaşındaki Mustafa Köse, 59 yıldır gönüllü

89 Yaşındaki Mustafa Köse, 59 Yıldır Müezzinlik Yapıyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, kırsal bir mahalle olan Şarköy’de yaşayan 89 yaşındaki Mustafa Köse, tam 59 yıldır gönüllü müezzinlik görevini sürdürüyor. Her gün beş vakit camiyi ziyaret eden Köse, bu kutsal görevi büyük bir aşkla yaptığını ifade etti.

Şarköy Mahallesi’nde Bir Efsane

Balıkesir’in ilçe merkezine sadece 2 kilometre mesafede bulunan Şarköy Mahallesi’nde ikamet eden Mustafa Köse, 1966 yılından bu yana müezzinlik yaparak önemli bir geleneği sürdürüyor. İki çocuk ve yedi torun sahibi olan Köse, aynı zamanda genç nesillerden birini de müezzinlik görevine yönlendirdiğini belirtti.

Müezzinlik Aşkı ve Gelecek Planları

Mustafa Köse, “Namaz vakitlerini her zaman dört gözle bekliyorum. Müezzinlik, benim için bir tutku. Cenaze yıkama işlerinde de imama yardımcı olurdum; ancak son zamanlarda bu görevler belediye görevlileri tarafından yapılıyor” dedi. Yaşının ilerlemesine rağmen, müezzinliğine devam edeceğini vurgulayan Köse, bu kutsal görevi sürdürmeyi planlıyor.

Köse’ye duyduğu minneti dile getiren İmam Yakup Ercan, “Mustafa amca, gönüllü müezzinliğimizin vazgeçilmez bir parçası. Onu çok seviyoruz ve sağlıklı uzun yıllar diliyoruz” ifadelerini kullandı. Öte yandan, Müftü Mustafa Ali Işık da, “Köylerde müezzin sayısı oldukça az. Bu nedenle Mustafa amca gibi gönüllülerin desteği çok önemli. Kendisine müteşekkiriz” diye belirtti.