Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın aralarında bulunduğu toplam 7 Süper Lig kulübünü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk etti. TFF’nin resmi web sitesinde 29.04.2025 tarihinde duyurulan sevk kararları şu şekilde sıralandı:
Beşiktaş Kulübü, 25.04.2025 tarihinde gerçekleştirdiği Beşiktaş – Atakaş Hatayspor maçı sırasında yaşanan ’çirkin ve kötü tezahürat’ sebebiyle, Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi çerçevesinde PFDK’ya sevk edilmiş oldu.
Sivasspor teknik direktörü Mehmet Bülent Albayrak, 26.04.2025 tarihinde oynanan Sivasspor – Antalyaspor maçındaki ’sportmenliğe aykırı hareketi’ nedeniyle, Futbol Disiplin Talimatı’nın 36. maddesi gereğince 27.04.2025 itibarıyla tedbirli bir şekilde PFDK’ya sevk edildi.
Bodrum FK, 26.04.2025 tarihindeki Bodrum FK – Samsunspor karşılaşmasındaki ’saha olayları’ nedeniyle, Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca PFDK’ya gönderildi. Ayrıca Bodrum FK’dan Selahattin Polat, Onur Talay, Jose Miguel Real Teixeira ile görevliler Caner Tuna, İsmail Erdoğan ve Ömer Özmenteş, çeşitli talimatlara aykırı hareketler ve davranışları sebebiyle PFDK’ya sevk edilmekte. Bu kişilerin sevkleri, Talimatın 46. maddesi ve Akreditasyon Talimatı’nın 7/1 maddesi çerçevesinde gerçekleştirildi.
Gaziantep Futbol Kulübü de, 26.04.2025 tarihinde oynanan Gaziantep Futbol Kulübü – Fenerbahçe maçındaki ’çirkin ve kötü tezahürat’ ve ’saha olayları’ nedeniyle, ilgili maddeler gereğince PFDK’ya sevk edildi. Aynı maçta Gaziantep’ten Papa Alioune Ndiaye’nin ‘sportmenliğe aykırı hareketi’ dolayısıyla da tedbirli olarak PFDK’ya gönderimi yapıldı.
Fenerbahçe Kulübü ise 26.04.2025 tarihindeki maçındaki ’çirkin ve kötü tezahürat’ ve ’saha olayları’ nedeniyle aynı süreçten geçmektedir. Ayrıca, Fenerbahçe idarecisi Burak Çağlan Kızılhan’ın medyada yaptığı yorumlar sebebiyle de PFDK’ya sevk edildi.
Kayserispor, 27.04.2025 tarihinde oynanan Kayserispor – Çaykur Rizespor karşılaşmasındaki çeşitli sorunlar nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın birden fazla maddesine dayanarak PFDK’ya sevk edilmiştir.
Çaykur Rizespor’un antrenörü Osman Demir, aynı karşılaşmadaki ’sportmenliğe aykırı hareketi’ nedeniyle tedbirli olarak PFDK’ya yönlendirildi. Eyüpspor’la yapılan maçta, Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan da benzer sebeplerle PFDK’ya gönderildi.
Son olarak, Galatasaray Kulübü de, 27.04.2025 tarihinde Eyüpspor karşısında gösterilen ’çirkin ve kötü tezahürat’ nedeniyle PFDK’ya sevk edilmiştir.