Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

65 Yaşındaki Ahmet Kaptan, Kütahya’da Hamak Üretimiyle Kendi Markasını Yaratmayı Başardı

Kütahya’da yaşayan 65 yaşındaki Ahmet Kaptan, 25 yıl önce doktor tavsiyesiyle başladığı hamak yapımında ustalaşarak kendi markasını oluşturdu. El emeğiyle ürettiği dayanıklı hamaklar, tatilcilerin ilgisini çekmekte ve 750 TL’den satışa sunulmaktadır.

Kütahya'da yaşayan 65 yaşındaki Ahmet Kaptan, 25 yıl önce doktor

Kütahya’nın Hamak Ustası: Ahmet Kaptan

Kütahya’da yaşayan 65 yaşındaki Ahmet Kaptan, 25 yıl önce başladığı hamak üretimi ile kendi markasını oluşturmayı başardı. Doktorunun tavsiyesi üzerine hayatına yön veren Kaptan, ürettiği hamaklarla hem ekonomik kazanç sağlamakta hem de tatilcilerin bir numaralı tercihi olmaktadır.

Hayat Değiştiren Tavsiye

Bir sağlık problemi nedeniyle doktora giden Kaptan’a hekiminden gelen “Kesinlikle meşgul olmalısın” önerisi, yaşamında bir kırılma noktası teşkil etti. Bu tavsiyesi üzerine, Kütahya-Eskişehir Karayolu üzerindeki sıklıkla kullanılan bir noktada, aracıyla açtığı tezgahında hamak yapmaya başladı.

Özgün Düğüm Tekniği ile Fark Yaratan Tasarımlar

Zaman içerisinde kendi geliştirdiği düğüm tekniğiyle hamakları dikkat çeken Kaptan, ürünlerinin marka haline geldiğini dile getirdi. Piyasada ucuz fiyatlarla satılan naylon ipli hamakların tersine, kendi el emeğiyle ürettiği hamakların çok uzun yıllar kullanılabileceğinin altını çizen Ahmet Kaptan, “Ben işime devam ederim, ister müşteri olsun ister olmasın. Dayanıklı hamakların sırrı, kullanılan ipte değil, kaliteli örgüsündedir. Hamaklarım 8-10 yıl boyunca kullanılabilir, hatta nesilden nesile aktarılabilir” şeklinde konuştu.

Kaptan’ın el yapımı hamaklarının fiyatları 750 TL’den başlamaktadır.