Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

47. İstanbul Maratonu’nda Kenyalı Rhonzas Lokitam Kilimo ve Etiyopyalı Bizuager Aderra zafer elde etti

47. İstanbul Maratonu’nda Kenyalı Rhonzas Lokitam Kilimo, erkeklerde 2.10.12 ile birinciliği elde etti. Kadınlarda Etiyopyalı Bizuager Aderra 2.26.19 ile öne çıktı. Türk atlet Hüseyin Can ise 5. sırada yer aldı. Maratonda toplam 42 bin sporcu parkura çıktı.

47. İstanbul Maratonu'nda Kenyalı Rhonzas Lokitam Kilimo, erkeklerde 2.10.12 ile

47. İstanbul Maratonu’nda Kazananlar Belli Oldu

Türkiye İş Bankası tarafından düzenlenen 47. İstanbul Maratonu’nda erkekler kategorisinde Kenyalı atlet Rhonzas Lokitam Kilimo, 2 saat 10 dakika 12 saniyelik derecesiyle birinci oldu. Kadınlar yarışında ise Etiyopyalı sporcu Bizuager Aderra, 2 saat 26 dakika 19 saniye ile zaferi elde etti.

Heyecan Dolu Bir Organizasyon

“Dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu” unvanına sahip İstanbul Maratonu, Dünya Atletizm Birliği (World Athletics) tarafından ‘Gold Label’ kategorisinde sınıflandırılıyor. Geleneksel hale gelen bu maraton, 47. kez spor severlerle buluştu. Yaklaşık 42 bin yarışmacı, 42K, 15,5K, Kurumsal Koşu ve Halk Koşusu gibi çeşitli kategorilerde yarıştı.

Etkinlik, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden başlayarak Beşiktaş sahil yolu boyunca ilerleyip Galata Köprüsü üzerinden Bakırköy’e kadar uzandı. Hava Harp Okulu’ndan dönüş alan atletler, Sultanahmet Camii önünde koşularını tamamladı. 8K Halk Koşusu ve Kurumsal Koşu Dolmabahçe’de, 15K ise Yenikapı’da sona erdi.

Erkekler Kategorisinde Lokitam Kilimo Damga Vurdu

Erkekler kategorisinde maratonu 2 saat 10 dakika 12 saniyelik derecesiyle tamamlayan Kenyalı Rhonzas Lokitam Kilimo birinci oldu. İkinci sırayı Etiyopyalı Dejene Debela, 2 saat 10 dakika 23 saniyelik derecesiyle elde ederken, üçüncülüğü Sufaro Woliyi Kebato, 2 saat 10 dakika 26 saniye ile kazandı.

Kadınlar Kategorisinde Aderra’nın Başarısı

Kadınlar kategorisinde ise Etiyopyalı sporcu Bizuager Aderra, 2 saat 26 dakika 19 saniyelik derecesiyle birinciliği elde etti. İkincilik ise Sofia Assefa’nın, 2 saat 26 dakika 21 saniyelik derecesi ile, üçüncülük ise Joan Jepkosgei Kilimo’nun 2 saat 26 dakika 36 saniyelik derecesi ile geldi.

Türk Sporcular İçin Başarılar

İstanbul Maratonu’nda Türk atletler de dikkat çekti. Hüseyin Can, 2 saat 10 dakika 58 saniyelik derecesi ile 5. sırada yer aldı. Halil Yaşın ise 2 saat 19 dakika 50 saniyelik derecesiyle 9. oldu. Yavuz Ağralı ise 2 saat 23 dakika 24 saniyelik zamanı ile 11. sırada tamamladı.

15,5 Kilometre Koşusunda Türk Başarısı

15,5 kilometrelik parkurda Türk sporculardan Abdullah Tuğluk 48.04’lük derecesiyle birinci olurken, Recep Berk Şenyurt 4. ve Yusuf Önal 5. sırayı aldı. Bu kategoride İranlı Mohammad Hossain Tayebi ise 2. olarak dikkat çekti.

Tekerlekli Sandalyede Ömer Cantay Birinci

Maratonda tekerlekli sandalye kategorisi için de ilk start verildi. Ömer Cantay, 2 saat 47 dakika 06 saniye ile birinci olarak büyük bir başarıya imza attı. Zübeyde Süpürgeci, 2 saat 47 dakika 07 saniyelik derecesiyle ikinci sırayı elde etti, Zeynep Acet ise 2 saat 50 dakika 05 saniye ile 3. oldu.