Fenerbahçe ile Beşiktaş, yarın Sinan Erdem Spor Salonu‘nda 39. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası için karşı karşıya gelecek. Bu önemli organizasyonun basın toplantısı, müsabakanın oynanacağı salonda gerçekleştirildi. Toplantıda, Fenerbahçe Basketbol Takımı Başantrenörü Sarunas Jasikevicius, Beşiktaş Basketbol Takımı Başantrenörü Dusan Alimpijevic ve takım kaptanları Melih Mahmutoğlu ve Conor Morgan yer aldı.
Sarunas Jasikevicius'un Görüşleri
Fenerbahçe'nin başantrenörü Jasikevicius, yeni katılan oyuncuların uyum sürecinin kritik olduğunu belirtti ve, “Duygularımızı kontrol etmenin önemli olduğu bir müsabaka olacak. Sakin kalabilmek, yarınki maçın kilit faktörlerinden biri olacaktır” dedi. Bu sezon hızlı bir başlangıç yapacaklarını vurgulayan Jasikevicius, yaklaşık 3 aydır hazırlık yaptıklarını ifade etti.
Dusan Alimpijevic'in Açıklamaları
Beşiktaş'ın başantrenörü Alimpijevic ise, üst üste ikinci kez finale çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bu kupanın prestijinin farkında olduklarını dile getirdi. Yeni oyuncularla birlikte en iyi performansı sergilemeye çalışacaklarını aktaran Alimpijevic, takım karakterinin maçta belirleyici olacağını kaydetti.
Kaptanların Düşünceleri
Fenerbahçe kaptanı Melih Mahmutoğlu, finalde oynamanın her zaman heyecan verici olduğunu belirtirken, Beşiktaş kaptanı Conor Morgan, yeni oyuncular için bu atmosferde sahaya çıkmanın anlamlı olacağını ifade etti. İki takımın da taraftarlarının önünde oynayacak olmanın keyifli olduğunu vurguladılar.
Bu final maçı, basketbol severler için büyük bir heyecan yaratırken, her iki takımın da sezon başı olması nedeniyle yeni oyuncuların takıma adaptasyon sürecine de dikkat çekilmektedir. Bu bağlamda, yarınki maçın sonuçları, her iki takımın sezon performansını da etkileyebilir.





