29. Sultan Sekisi Toplantısı İspir’de Gerçekleşecek
Ulaşım konularını masaya yatıracak olan 29. Sultan Sekisi Toplantısı, İspir ilçesinde düzenlenecek.
Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen bu toplantıda, tarihi İpek Yolu’nun eski işlevinin yeniden kazandırılması gündeme gelecek. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel, toplantının, Rize bürokrasisi, sivil toplum kuruluşları ve basın mensuplarının destekleriyle yapılacağını belirtti. Yüksek hızlı tren projeleri, İyidere Limanı, Dallıkavak, Kırık, Kop, Çirişli ve Palandöken tünelleri gibi önemli ulaşım projeleri bu toplantının ana başlıkları arasında yer alacak. Güzel, bu konuları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletmek hedefinde olduklarını ifade etti.
Kardeşlik Bağlarının Güçlendirilmesi
Güzel, günümüzde “bin yıllık kardeşlik ve birlikte yaşama” iradesinin ön planda olduğunu vurgulayarak, ulaşım sorunlarının aşılması gerektiğini dile getirdi. Palandöken ve Çirişli tünellerinin taşıdığı önemi de aktaran Güzel, bu yapıların kardeşlik bağlarını güçlendirmede önemli bir rol oynayabileceğini belirtti.
Ayrıca, toplantıda uçak seferlerindeki düzensizlikler ve yüksek uçak bilet fiyatları gibi sorunlar da ele alınacak. Güzel, “Can suyumuz İpek Yolu” başlığı altında, bu tarihi yolun bölge açısından ne denli önemli olduğunu katılımcılarla paylaşmayı planladıklarını ifade etti. Şehir içindeki hafif raylı sistemin de tekrar gündeme getirileceğini sözlerine ekledi.
Toplantı Detayları ve Katılımcılar
29. Sultan Sekisi Toplantısı, 22 Ağustos 2025 Cuma günü saat 14:30’da İspir’de gerçekleştirilecek. Bu önemli etkinliğe Erzurum Valiliği, EİT 2025 Erzurum Koordinatörlüğü, İspir Belediyesi, ETSO, Rize Ticaret ve Sanayi Odası, ETB, DAİB, Organize Sanayi Başkanlığı, DAGC ve İSPA-KAL-Der gibi paydaşlar katılacak.
Panel şeklinde düzenlenecek toplantının moderatörlüğünü Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı üstlenecek. Ayrıca Prof. Dr. Fahri Yavuz, Dr. Öğretim Üyesi Emine Çoruh ve DAİB Başkanı Ethem Tanrıver de panelist olarak yer alacaklar.
Güzel, 2008 yılında “Kuzey güneyle buluşacak, Karadeniz dadaşla Harrana kavuşacak” sloganıyla İspir’de gerçekleştirdikleri Sultan Sekisi toplantısını hatırlatarak, bu yılki toplantının amaçlarının ulaşımdaki beklentileri Cumhurbaşkanı’na iletmek olduğunu tekrar vurguladı ve tüm vatandaşları bu önemli etkinliğe davet etti.
29. SULTAN SEKİSİ TOPLANTISI, ULAŞIMDA BEKLENTİLER KONUSUYLA İSPİRDE YAPILACAK.
29. SULTAN SEKİSİ TOPLANTISI, ULAŞIMDA BEKLENTİLER KONUSUYLA İSPİRDE YAPILACAK.
KİLİS’TE BİR AİLE, 1920 YILINDAN BU YANA DÖRT KUŞAKTIR DOĞAL SABUN ÜRETİMİ YAPIYOR
KİLİS’TE BİR AİLE, 1920 YILINDAN BU YANA DÖRT KUŞAKTIR DOĞAL SABUN ÜRETİMİ YAPIYOR
ABDULMECİD TEKSABUNCU
KİLİS’TE BİR AİLE, 1920 YILINDAN BU YANA DÖRT KUŞAKTIR DOĞAL SABUN ÜRETİMİ YAPIYOR