23 Nisan Bayramında Minik Başkan Zeynep Halil, Geleceğin Teminatı Çocukları Unutmayacak

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, Zeynep Halil, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’dan başkanlık koltuğunu devraldı. Zeynep, çocuklar için daha iyi bir gelecek vurgusu yaparak, “Yarının geleceği bizim elimizde” dedi. Alemdar ise çocukların güçlü bir gelecek için çaba göstermesi gerektiğini dile getirdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, Zeynep Halil, Sakarya

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Sakarya’nın Şehit Yılmaz Ercan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 7. sınıf öğrencisi Zeynep Halil, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevi devraldı. Yusuf Alemdar, başkanlık koltuğunu devrederken, “Yarın sizin. Daha dayanıklı, sosyal ve yeşil bir şehirde yaşayabilmek sizin azminizle mümkün olacak” ifadesini kullandı. Zeynep Halil ise, “Yarının geleceği bizim elimizde; bu fırsatı bana tanıyan başkana teşekkür ederim” dedi.

Yusuf Alemdar, 23 Nisan etkinlikleri dolayısıyla başkanlık görevini Zeynep Halil’e devretti. Genç başkan Zeynep, Alemdar ile birlikte okul müdürü, ilçe milli eğitim müdürü ve arkadaşlarıyla buluşarak, bayramı kutladı. Göreve geldiğinde çocukların daha güvenli bir ortamda oyun oynayabilmesi ve okul eksikliklerinin giderilmesi konularında çalışacağını belirten Zeynep, “Sakaryalı çocuklara yönelik sevgi dolu bir başkan olmayı amaçlıyorum” dedi.

Alemdar, çocukların bayramını kutlayarak, gelecek nesiller için daha mutlu bir şehir bırakma hedefinde olduklarını vurguladı. “Çocuklarımız hayal kurmalı ve bu hayalleri yeşermesi için çaba göstermelidir,” diyen Başkan Alemdar, minik Zeynep’e başarılar diledi.

Bir günlük başkanlık süresince Zeynep Halil, belediyenin birimlerini denetleyerek çalışmaları yerinde gözlemleme fırsatı buldu.