2025 Yılı Aydın İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda En Fazla Harcama Yapan Kurumlar Belirlendi

By
Editör
2 Min Read

Aydın’da 2025 Yılı İl Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Aydın’da 2025 yılının son İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, önemli harcama verilerinin açıklandığı bir ortamda gerçekleştirildi.

Yatırımlar ve Projeler Değerlendirildi

Toplantıya Aydın Valisi Yakup Canbolat başkanlık etti ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Toplantı Salonu’nda yapıldı. 2025 yılındaki yatırımların durumuyla birlikte 2026 yılındaki projelerin gündeme geldiği toplantıda, Aydın genelinde 381 projeden 69’unun tamamlandığı belirtildi. Aydın Valisi Canbolat, geriye kalan projelerden 196’sının devam ettiğini, 14’ünün ihale aşamasında bulunduğunu ve 102’sinin ise farklı nedenlerle henüz başlamadığını ifade etti. Toplamda uygulanan projelerin bütçesi 73 milyar 307 milyon 827 bin TL olup, daha önceki yıllarda harcanan miktar 21 milyar 869 milyon 514 bin TL, 2025 yılı için ayırılan ödenek ise 14 milyar 710 milyon 832 bin TL olarak açıklandı. 2025 yılı içinde yapılan harcama ise 9 milyar 487 milyon 134 bin TL olarak kaydedildi.

Sektörel Harcama Dağılımı

2025 yılı ödeneğinin sektörlere göre dağılımı incelendiğinde, ilk sırada 6 milyar 29 milyon 311 bin TL ile Diğer Kamu Hizmetleri-Sosyal yer aldı. Sağlık sektörü 2 milyar 144 milyon 97 bin TL ile ikinci sıradayken, konut sektörü 1 milyar 766 milyon 201 bin TL ile üçüncü sırada bulunuyor.

Kurumların Harcama Verileri

Kurumlar bazında yapılan harcamalar değerlendirildiğinde, DSİ 21. Bölge Müdürlüğü 8 milyar 917 milyon 853 bin TL ile ilk sırayı alırken, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü 8 milyar 441 milyon 551 bin TL ile ikinci, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü de 3 milyar 786 milyon 607 bin TL ile üçüncü sırada yer aldı.

Dayanışma Vurgusu

Toplantıda, yatırımların hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm kuruma teşekkür eden Vali Canbolat, hedeflerin gerçekleştirilmesi için birlik ve beraberlik içinde çalışmalar yapılacağını vurgulayarak, “Yatırım süreçlerinde, halkımıza hizmet sunulmasında kamu ve özel sektör kurumlarının dayanışma içerisinde olacağına inanıyorum. Önemli sorunlarla karşılaştığımızda, ilgili kurumların diyalog içinde çözüm odaklı yaklaşmalarını bekliyorum” dedi.

Toplantının açılış konuşmasını Vali Yardımcısı Bayar yaparken, kurum temsilcileri de yatırımlarla ilgili son durum raporlarını sundu.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version