15 Temmuz’da Gümüşhane’de Şehitler Anısına Etkinlikler Düzenlendi

Gümüşhane’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri düzenlendi. Vali Aydın Baruş ve il protokolü şehit kabirlerini ziyaret ederken, Atatürk Parkı’nda fotoğraf sergisi açıldı. Baruş, 15 Temmuz’un anlamını gelecek nesillere aktarmanın önemini vurguladı.

Bu haberin fotoğrafı yok

15 Temmuz’da Anma Etkinlikleri Gümüşhane’de Gerçekleştirildi

Gümüşhane, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü anlamlı bir şekilde kutladı.

Bu kapsamda düzenlenen etkinliklerin ilki, Gümüşhane Valisi Aydın Baruş ve yerel protokol üyelerinin Emirler Mezarlığı’ndaki şehit kabirlerini ziyaret etmesiyle başladı. Şehitlere dualar eden birlik üyeleri, mezarların üzerine karanfil bırakarak saygılarını sundu.

15 Temmuz Fotoğraf Sergisi Açıldı

Şehit kabirlerinin ziyaretinin ardından etkinlikler, Atatürk Parkı’nda “15 Temmuz Fotoğraf Sergisi”nin açılışıyla devam etti. Burada konuşan Vali Aydın Baruş, 15 Temmuz’un 9. yıldönümünde yaşananları hatırlamanın ve şehitleri anmanın önemine vurgu yaptı. Baruş, “Gördüğümüz fotoğrafların anlamını derinlemesine kavrayarak, çocuklarımıza ve gelecek nesillere bu olayı doğru bir şekilde aktarabilirsek, 15 Temmuz anma programlarının gerçek amacına ulaşacağına inanıyorum,” şeklinde konuştu.

Seri açılışının ardından, Kemaliye Camii’nde tüm şehitler için Mevlid-i Şerif okundu.

Gümüşhane’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, gün boyunca sürecek çeşitli programlarla devam edecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı