14 Yaşındaki Çiftçi Öğrenci Muhammet Efe, Geleceğin Bilinçli Çiftçisi Olmayı Hedefliyor

Aydın’ın İncirliova ilçesinde yaşayan 14 yaşındaki Muhammet Efe Çelik, hem okulda hem de çiftçilikteki azmiyle dikkat çekiyor. 300 dönüm arazi işleyen Çelik, gelecekte bilinçli bir çiftçi olmayı hayal ediyor ve teknoloji ile tarımın daha etkin yapıldığını vurguluyor.

Aydın’ın İncirliova ilçesinde yaşayan 14 yaşındaki Muhammet Efe Çelik, hem

Çiftçilik Hayali ile Geleceğe Bakıyor

Aydın’ın İncirliova İlçesi’nde, 50. Yıl Ortaokulu’nda 14 yaşında eğitim gören Muhammet Efe Çelik, hem derslerinde hem de çiftçilikteki azmiyle tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Hem okul hayatına devam eden hem de yaklaşık 300 dönüm arazide çalışarak babasının mesleğini sürdüren Muhammet Efe, ileride bilinçli bir çiftçi olma hedefini taşıdığını ifade etti.

Kuraklık ve Mısır Üretimi

Bu yıl yaşanan kuraklık ve Menderes Nehri’nin su seviyesinin düşmesi nedeniyle mısır üretimine yöneldiklerini dile getiren genç çiftçi, modern teknolojinin tarımda kas gücünden çok azim ve özveri gerektirdiğine dikkat çekti. Aydın Ovası’nda traktör kullanabilme yeteneği olan ve toprağı tanıyan herkesin çiftçilik yapabileceğini vurgulayan Muhammet Efe, “İncirliova 50. Yıl Ortaokulu’nda öğrenim görüyorum. Arkadaşlarım ders dışındaki zamanlarını bilgisayar oyunları oynayarak ya da sanal arabalarla vakit geçirirken, ben tarlaya gidip traktör kullanarak hem eğleniyor hem de dinleniyorum. Önceki yıllarda pamuk ekerken, bu sene ise kuraklık dolayısıyla mısır yetiştireceğiz. Tarım işinde, aldığım eğitimlerin yanı sıra ziraat kurumlarından ve internetteki kaynaklardan yardım alarak ilerliyorum. Şu anda 300 dönüm arazim var ve bu işi yaparken okul ve derslerimi ihmal etmemeye özen gösteriyorum. Çiftçilik benim için oldukça değerli bir uğraş. Çünkü gelecekte dünyanın en kutsal işinin çiftçilik ve gıda üretmek olduğuna inanıyorum,” şeklinde konuştu.