Adana-Mersin arası tren seferlerinin durdurulması, yüksek standartlı demiryolu hattı inşaatı projesinin sorunsuz bir şekilde tamamlanabilmesi için alınan bir karardır.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada;

Kara yollarında durum Kara yollarında durum

a) Rec Uluslararası İnşaat Yatırım San. ve Tic. A.Ş.'nün 02.04.2024 tarihli ve 398 sayılı yazısı.

b) Altaş Altyapı Uluslararası Mühendislik Müş. A.Ş.'nin 02.04.2024 tarihli ve 389 sayılı yazısı. Bakanlığımız uhdesinde yapımı devam eden "Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı İnşaatı ile Elektromekanik Sistemlerinin Temini" yapım işi kapsamında Mersin-Adana kesiminde en büyük yapı olan Tarsus aç-kapa yapısı ve Tırmıl viyadüklerinde imalatlar devam etmekte olup bölgede başta kazık makinaları olmak üzere çok sayıda ağır iş makinası çalışan tren trafiğinin yanında imalata devam etmekte, aynı güzergahta derin kazı, dolgu ve sanat yapısı çalışmaları tren trafiğini tehlikeye sokmadan yapılmaya çalışılmakta fakat güvenlik zafiyetleri oluşmaktadır.

Bu çerçevede güvenliği tehlikeye sokmadan çalışılabilmesi, kritik yapılardaki yapım faaliyetlerinin mevcut hat ile kesişmeler sebebi ile oluşan engellerini ortadan kaldırılması, vardiyalı çalışmaya geçme imkanının oluşması ile yapım faaliyetlerinin proje süresi içinde tamamlanabilmesi için 22 Nisan 2024 tarihinden başlamak üzere 24 ay süreyle Mersin-Yenice hattının trafiğe kapatılması hususunda: Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim denildi.