Bakanlık, toplumun çeşitli kesimlerine yönelik olarak gerçekleştirdiği sosyal yardımlarla, vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmeyi ve sosyal destek sağlamayı hedefliyor.

Ramazan Bayramı öncesinde çeşitli bakanlıkların ödemelerine ilişkin araştırmalar hız kazanıyor. Bu kapsamda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın toplumun çeşitli kesimlerine sunduğu sosyal yardımlar, en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.

Bakanlık, Ramazan Bayramı öncesinde gerçekleştirilen destek ödemeleri hakkında resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı duyurularla vatandaşları bilgilendiriyor.

Nisan Ayı 2024 Sosyal Yardım Ödemeleri hakkında da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hangi tarihlerde ödemelerin yapılacağına dair resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları aracılığıyla peş peşe duyuru metinleri yayınlıyor.

Ramazan Bayramı nedeniyle geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen aile destek paketi ve yaşlı ve engelli aylıklarının ödemesinin ardından, dün de evde bakım maaşı olarak 7608 TL ve ortalama 5330 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemeleri yapıldı.

Ödemelerin Ramazan Bayramı'na denk gelmesi sebebiyle erkene alınmasıyla birlikte, bakanlık ödeme detaylarını resmi internet sitesi üzerinden açıkladı.

2024 TEMMUZ SOSYAL YARDIM ZAMLARI

Ramazan Bayramı öncesi evde bakım maaşı, sosyal ve ekonomik destek ödemeleri, aile destek paketi ödemeleri ve yaşlı ile engelli aylıklarının ülke genelinde vatandaşların hesaplarına aktarılmasının ardından, yılın ortasında sosyal yardımlarda yapılacak artışlar ve güncel destek ödeme miktarları merak konusu oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, destek ödemelerini altı ayda bir memur maaş katsayısına göre revize ediyor. Ocak ayında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan aralık ayı enflasyon rakamlarının ardından memur maaşlarında artış gerçekleştirilmişti.

Emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeleri için son gün 31 Mayıs Emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeleri için son gün 31 Mayıs

Memur maaş zammının belirlenmesinin ardından, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardımların yaklaşık yüzde 50 oranında artırıldığını açıkladı. Haziran ayı enflasyon verilerinin Temmuz'un ilk günlerinde duyurulmasıyla birlikte, altı aylık enflasyon verilerine dayanarak memur maaşlarında artış yapılacak ve bakanlık destek ödemelerindeki artışlar hakkında kamuoyuna bilgilendirme yapılacak