Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Yunus Güler, “Pet Şişeden Piknik Sepeti” Tasarımıyla Sıfır Atık Yarışması’nda Türkiye Üçüncüsü Oldu

    Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Yunus Güler, ‘Pet Şişeden Piknik Sepeti’ tasarımıyla Sıfır Atık Yarışması’nda il birincisi oldu ve Türkiye genelinde üçüncülük kazandı. Öğretmenleri, Güler’in proje sürecinde destek sağladı. Şimdi hedefleri, geliştirdikleri makine ile seri üretime geçmek.

    Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Yunus

    Muşlu Öğrenci Sıfır Atık Yarışması’nda Ödül Kazandı

    Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 11. sınıf öğrencisi Yunus Güler, gerçekleştirdiği ‘Pet Şişeden Piknik Sepeti’ tasarımı ile ‘Sıfır Atık Yarışması’nda il birinciliğini kazanırken, “Atıktan Sanata İleri Dönüşüm Lise Kademesi” kategorisinde ise Türkiye üçüncülüğüne layık görüldü.

    Başarı Hikayesi

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın destekleriyle yürütülen Sıfır Atık Projesi çerçevesinde İstanbul’da gerçekleştirilen 2. Ulusal Sıfır Atık Yarışması’na katılan Güler, pet şişelerden tasarladığı piknik sepetiyle büyük bir başarıya imza attı. Muş İl Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, yarışmanın bulunduğu İstanbul Ahmet Keleşoğlu Fen Lisesi’nde Yunus Güler’in 81 il arasında üçüncülük elde ettiğini duyurarak, “Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde yürütülen bu proje sayesinde öğrencimiz Türkiye genelinde üçüncülük kazandı. Bu durum bizler için büyük bir gurur kaynağı. Projenin her aşamasında öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz aktif görev aldı, daha büyük projelere imza atacaklarından eminiz” ifadelerini kullandı.

    Yunus Güler’in Hedefleri

    Yarışmada üçüncülük elde eden Yunus Güler, “Arkadaşlarım ve öğretmenlerimle beraber bir makine tasarladık. Pet şişeleri ip haline getirerek bunlarla el örmesi sepetler ürettik. İstanbul’daki yarışmada üçüncü oldum, fakat amacım birinci olmak. Makinemizi geliştirmek ve seri üretime geçmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

    Öğretmenin Katkıları

    Okulun elektrik bölüm öğretmeni Tevhit Tutar, öğrencinin projesi hakkında bilgi vererek, “Yunus bize bu fikriyle geldi ve biz de ona destek verdik. Pet şişeleri şeritler halinde keserek hasır ip haline getiren bir makine geliştirdik. Öğrencilerimiz bu iplerle sepet örerek yarıstmanın üçüncülük ödülünü kazandılar. Tüm öğrencileri kutluyorum” dedi.