Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Yüksekova’da yer fıstığı yeryüzüne çıktı

    HAKKARİ’NİN YÜKSEKOVA İLÇESİNDE EKİMİ YAPILAN YER FISTIĞI GÜNDÜZÜNE ÇIKARKEN, ÇİFTÇİLER GELECEK SENE ÜRETİMİ DAHA DA BÜYÜTMEYİ HEDEFLİYOR.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ekimi yapılan yer fıstığı gündüzüne çıkarken, çiftçiler gelecek sene üretimi daha da büyütmeyi hedefliyor.

    İlçenin Esendere yolu üzerinde bulunan Güllüce köyünde ikamet eden Yılmaz Güneç isimli çiftçi, köyünde ilkbaharda yer fıstığı ekimine başladı. İlçede ilk kez büyük bir alanda yapılan yer fıstığı ekim alanını gezen Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, üstün başarı gösteren Yılmaz Güneç isimli çiftçiyi tebrik ederek, tüm ilçede bunun olması için gayret göstereceklerini söylediler. Perviz Geçirgen, “Aslında bu ürün hep Çukurova gibi merkezlerde yetiştirildi. Bizde hep hayal ediyorduk bu ürünün burada ekimini yapabilir miyiz? Güllüce köyümüzde yaşayan Yılmaz Güneç tarafından bu sene yetiştirildi. Bir ilk gerçekleştirildi, demo alanı oluşturuldu. Şimdi şunu gördük, artık yer fıstığı Yüksekova’da yetişebiliyor. Yüksek bir verime de yaklaştık. İnşallah ekim ayında da hasadını gerçekleştireceğiz. Tek amacımız bu ürünü tüm çiftçilerimizle buluşturmaktır” dedi.